Toomas Uibo eestlaste kojutoomisest: meil on valmidus lennata ja kiirelt reageerida

Raadio Elmar
Copy
Toomas Uibo
Toomas Uibo Foto: Tairo Lutter / Postimees

Raadio Elmar hommikuprogrammile andis telefoniintervjuu Regional Jet OÜ esindaja Toomas Uibo. Juttu oli erilennust Malagasse, mis toimub teisipäeval 24. märtsil.

Seoses liinilendude drastilise vähenemisega Euroopas on paljud eestlased jäänud või jäämas lõksu erinevatesse välisriikidesse. Hispaanias on kehtestatud hulk liikumispiirangud ja sealne valitsus on andnud korralduse hotellide ja teiste majutusasutuste sulgemiseks alates 24. märtsist. 

Eesti lennufirma Nordica ja Xfly kommunikatsioonijuht Toomas Uibo rääkis, ettevõte on kriisiolukorra tõttu korraldanud erilende Malagast, Rootsist ning Inglismaalt. Hetkel on lennufirma planeerimas uut evakuatsioonilendu Malagast. «Jälgime pidevalt erinevate Euroopa riikide poolt kehtestatavaid piiranguid ja saime Hispaania puhul aru, et seal läheb olukord paljude kaasmaalaste jaoks keeruliseks ning otsustasime koheselt reageerida. Töötame sisuliselt ööpäevaringselt ja suhtleme nii Eesti välisesinduste kui ka hädasolijatega otse. Meile on oluline, et info selliste lendude kohta leviks ja jõuaks inimesteni, sest praeguses kriisiolukorras oleks vastutustundetu pooltühja lennukiga kodu poole lennata,» lisas Uibo.

Erilend Malagasse on planeeritud väljuma Tallinnast 24. märtsil, teisipäeva hommikul kell 8:00. Lennuettevõte on teavitanud sellisest lennust ka Hispaania Suursaatkonda Tallinnas. Hispaania kodanikel ja Hispaanias elamisluba omavatel inimestel on võimalik osta lennupilet ka Tallinn – Malaga suunal.

Nordica kodulehel (www.nordica.ee) on võimalus välismaale lõksu jäänud inimestel oma lennusoovist ja asukohast teada anda. Saadud info baasil saab lennufirma planeerida uusi erilende. «Meil on valmidus lennata ja kiirelt reageerida. Kuid me peame teadma, kuhu meid vajatakse. Oleme valmis kaasmaalaste soovidele 24/7 reageerima ja seda kõigest paari tunnise etteteatamisega. Nordica kodulehel tuleb kirja panna oma nimi, asukoht ja kui palju reisijaid teiega koos reisib. Sellise info baasil saame planeerida järgmiseid evakutsiooni lende. Viiele inimesele me järele lennata ei saa, kuid kui sihtkohas on hädasolijaid 50-60 ringis, siis saame selle lennu juba ära teha. Lennupiletite nõudlus on hetkel pakkumisest suurem, seetõttu on ka piletite hinnad kallimad. Kuid kõige olulisem on see, et saame inimesed koju tuua,» rääkis Uibo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles