Hiina filmitööstuses laineid lööv eestlanna: pakkumisi tuleb kriisist hoolimata

Elu24
Copy
Anita Smirnova
Anita Smirnova Foto: Instagram @anitasmirnov

Veel neli kuud tagasi elas Anita Smirnova eriti kirevat elu – kaunis eestlanna oli Hiinas äärmiselt hinnatud näitleja, ent vahetult enne koroonakriisi algust naasis ta kodumaale.

«Eks näitleja elu ongi selline, et peab ootama järgmist projekti ja vahest see võib olla ka paar kuni neli kuud. Ma olen sellega harjunud, kuidas oma aega sisustada, kui ma pole filmivõtetel,» lausus 27-aastane Anita Smirnova saates «Hommik Anuga» antud intervjuus. 

«Muidugi ma igatsen tööd ja tahaksin tegeleda filmivõtetega jne, aga raskes olukorras on siiski parem olla koos perega,» nentis juba detsembrist saati taas Eestis viibinud näitlejatar. «Olen väga õnnelik, et mul õnnestus saada siia enne, kui see kõik algas.»
 

Anita Smirnova on koroonalahingut vaadelnud algusest peale ja Hiinas hakkab tema sõnul olukord vaikselt paremuse poole liikuma. «Põhiline on see, et inimeses istusid kodus ja kuskil ei käidud. Käidi ainult siis, kui oli tõesti vaja osta toiduaineid või ravimeid. Restoranid, kohvikud, koolid – kõik pandi kinni,» seletas ta.

«Nagu me näeme, siis need meetmed töötasid ja Hiinas on uute nakatunute arv väike,» ütleb Smirnova. Tema sõnul on Hinas eriti levinud mõtteviis, et meie on olulisem kui mina ehk inimesed hakkasid rohkem mõtlema ka teiste tervise peale.

Kõik on küll ametlikult peatatud, kuid uutest tööpakkumistest naisel puudust ei tule. «Kõik on juba peaaegu nagu tavaliselt,» rõõmustab ta. Samas ei oska Anita hetkel öelda, millal ta Hiinasse võiks naasta: «Ma ei tahaks oma pere siia jätta. Rasketel aegadel tuleb koos olla. Nagu me teame, siis lennukid ei lenda ka.»

Anita sõnul ei erine praegune situatsioon rahalises mõttes aga sugugi tavapärasest näitleja elust, sest kunagi ei või kindel olla, millal järgmine palgatšekk on tulemas. «Ma olen sellega harjunud. Eks rahaga me ostame süüa ja üüri tuleb maksta ka, aga mis veel selle rahaga teha? Praegu peavad kõik olema lihtsalt rahulikud,» on naine optimistlik. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles