Vangi pandud Harvey Weinsteinil diagnoositi koroonaviirus

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Harvey Weinstein saabumas koos oma advokaatidega 24. veebruaril New Yorgi Manhattani kriminaalkohtusse
Harvey Weinstein saabumas koos oma advokaatidega 24. veebruaril New Yorgi Manhattani kriminaalkohtusse Foto: Johannes Eisele/AFP/Scanpix

Endisele Hollywoodi produtsendile ja süüdimõistetud seksuaalkurjategijale Harvey Weinsteinile vanglas tehtud koroonaviiruse test osutus positiivseks. 

New Yorgi osariigi parandusohvitseride ja politsei ühingu presidendi Michael Powersi sõnul on Harvey Weinstein nüüd isolatsioonis, vahendas BBC.

Weinsteini hoitakse New Yorgi osariigis Buffalo lähedal asuvas Wende parandusasutuses

Üks ametnik, kes ei soovinud oma nime avaldada, rääkis pühapäeval Reutersile, et kahel vangil, keda viiruse suhtes testiti, tuli positiivne tulemus.

Powersi sõnul on karantiinis ka mitu Wende töötajat. 

Powers väljendas muret asutuses vangide eest vastutavate ametnike pärast, kellel puuduvad tema sõnul nõuetekohased kaitsevahendid.

Weinsteini advokaat ütles, et neid ei ole koronaviiruse diagnoosist teavitatud.

«Arvestades Weinsteini tervislikku seisundit, oleme loomulikult mures, kui see nii on, ja jälgime olukorda valvsalt,» rääkis Imran Ansari BBC-le.

Enne Wendesse saabumist oli Weinstein Rikersi saarel asuvas New Yorgi vanglas ja haiglas, kus teda raviti seoses südameprobleemide ja rindkerevaludega.

Briti ajalehe The Sun andmetel on Rikersi kinnipidamisasutuses teadaolevalt praeguseks osutunud positiivseks 21 kinnipeetavale ja 17 töötajale tehtud koroonaviiruse COVID-19 testid. Vangla jälgib kokku 58 kinnipeetavat.

Alles eelmise nädala kolmapäeval oli vanglas vaid üks kinnitatud positiivne tulemus. 

Weinstein tunnistati eelmisel kuul süüdi vägistamises ja seksuaalses kallaletungis ning talle mõisteti 23-aastane vanglakaristus. Weinsteini advokaadid on lubanud süüdimõistva otsuse edasi kaevata.

Weinstein tunnistati süüdi 2006. aastal produtsendi Miriam Haley vastu esimese astme kriminaalse seksuaalse teo toimepanemises ja 2013. aastal näitlejanna Jessica Manni kolmanda astme vägistamises.

New Yorgi vandeadvokaadid mõistsid mehe aga õigeks kõige tõsisemates süüdistustes, mis puudutasid räiget seksuaalset kallaletungi, mis oleks võinud mehe saata vanglasse veel pikemaks ajaks. 

Kümned naised on alates 2017. aasta oktoobrist esitanud Weinsteini kohta süüdistusi seksuaalse väärkäitumise, sealhulgas vägistamise, kohta.​

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles