Pärnu kultuuriklubi Tempel sulges oma uksed: ärge palun öelge, mida oleks võinud teha teisiti

Elu24
Copy
Räppar Beebilõust kultuuriklubis Tempel 2018. aastal esinemas.
Räppar Beebilõust kultuuriklubis Tempel 2018. aastal esinemas. Foto: Madis Sinivee

Neli aastat Pärnus tegelenud alternatiivne kultuuriklubi Tempel sulges oma uksed. Klubi teavitas sulgemisest oma fänne Instagramis ja tänas kõiki, kes neid aastate jooksul külastasid.

«Neli aastat tagasi alustas kultuuriklubi Tempel oma tööd vanas postimajas, et panna Pärnu taaskord alternatiiv -ja levimuusika kaardile,» alustati postituses ja lisati, et aastatega käis nende klubis lugematu arv esinejaid, publikut ja muid kaasamõtlejaid.

«Kahjuks on käes aeg uksed sulgeda,» anti aga postitusega teada.

«Kui hõivasime vana postimaja ei osanud me ette näha milline saab olema tulevik ja mis vastutust me endas kanname. Meil ei olnud palju vahendeid aga tegime oma tööd ausalt, südamest ja austusega Eesti muusika ja inimeste vastu.»

Postituses meenutati ka nelja aasta jooksul kogutud mälestusi. «Me aitasime kliente ja pidutsesime teiega koos. Iga kord kui Wc'd olid umbes või iga kord bänd astus majja panime abistava käe külge. Nii kadus ummistus ja nii said kõik bändid kolmandale korrusele ja teie meel lahutatud. See oli meie panus Eesti muusikasse.»

Kokku korraldati kultuuriklubis iga-aastaselt umbes 130 sündmust.

«Me alustasime nullist ja meie eesmärk oli tuua inimesed kokku läbi muusika. Seda aitasid teha fantastilised bändid ja publik. Meie soov oli olla neutraalne pind, kus inimesed ise loovad oma kultuurilise mitmekesisuse - olla subkultuurimaja,» põhjendati seda, miks Tempel Pärnusse loodi.

Postituses tänati ka neid, kes olid aastate jooksul osa Templi kollektiivist. «Kes pikemalt, kes lühemalt, armsad olete sellegi poolest. Need inimesed, kes on meil abis käinud ka vabatahtlikult. Need hinged keda oleme puudutanud. Te olete üks suur perekond ja me armastame teid!»

Muidugi toodi välja ka publik, ilma kelleta poleks Tempel eksisteerinud. «Ka linnavalitsus pani oma õla meile alla ja koostööpartnerid tegid häid diile.»

«Nüüd aga on see aeg ümber saamas. 4 aastat tagasi olime väsimatud ja täis tahet. Täna on aga mitme asja kokku langemine viinud tõsiasjani, et peame oma uksed sulgema,» põhjendati oma otsust lühidalt. Tempel lõpupidu ei korralda, kuna üritused ja ka planeeritud pidu on eriolukorra tõttu tühistatud.

«Nii järsku nagu me tulime — me ka läheme. Loodetavasti mitte teie südametest,» mainiti lootusrikkalt.

Lõpetuseks lisati järgmised read: «ärge jääge meid taga nutma. Ärge palun öelge meile, mida me oleks võinud teha teisiti.»

Mõne tunniga oli postituse alla kogunenud ka kommentaare, kus avaldati kurvastust ja tänati klubi nende aastate eest. «Pärnusse jääb nüüd mōneks ajaks suur auk. Tänud korraldamast ja tegemast!» seisid tänusõnad postituse all. 

Sama postituse alla klubi Facebooki postituse alla jäeti samuti ainult positiivseid sõnumeid. "Suur tänu imeliste mälestuste eest. Jääb igatsema," kirjutas üks klubi fännidest.

View this post on Instagram

Neli aastat tagasi alustas Kultuuriklubi Tempel oma tööd vanas postimajas, et panna Pärnu taaskord alternatiiv -ja levimuusika kaardile. Tänaseks on lugematu arv esinejaid, publikut ja muid kaasamõtlejaid meie majast läbi käinud. Kahjuks on käes aeg uksed sulgeda. Kui hõivasime vana postimaja ei osanud me ette näha milline saab olema tulevik ja mis vastutust me endas kanname. Meil ei olnud palju vahendeid aga tegime oma tööd ausalt, südamest ja austusega Eesti muusika ja inimeste vastu. Me aitasime kliente ja pidutsesime teiega koos. Iga kord kui Wc'd olid umbes või iga kord bänd astus majja panime abistava käe külge. Nii kadus ummistus ja nii said kõik bändid kolmandale korrusele ja teie meel lahutatud. See oli meie panus Eesti muusikasse. Kokku ca. 130 sündmust aastas. Me alustasime nullist ja meie eesmärkt oli tuua inimesed kokku läbi muusika. Seda aitasid teha fantastilised bändid ja publik. Meie soov oli olla neutraalne pind, kus inimesed ise loovad oma kultuurilise mitmekesisuse - olla subkultuurimaja. Tuleb tunnistada, et oli ka valusamaid hetki kuid nendest raskustest saadi üle tegutsedes ja usus, et homne päev tuleb parem. Nelja aasta jooksul on meie juures töötanud täiesti fantastiline kollektiiv. Kes pikemalt, kes lühemalt, armsad olete sellegi poolest. Need inimesed, kes on meil abis käinud ka vabatahtlikult. Need hinged keda oleme puudutanud. Te olete üks suur perekond ja me armastame teid! Mainimatta ei saa jätta ka publikut - ilma teieta poleks meid ammugi. Ka linnavalitsus pani oma õla meile alla ja koostööpartnerid tegid häid diile. Nüüd aga on see aeg ümber saamas. 4 aastat tagasi olime väsimatud ja täis tahet. Täna on aga mitme asja kokku langemine viinud tõsiasjani, et peame oma uksed sulgema. Teeme seda ilma lõpupeota, kuna planeeritud pidu ja eesolevad üritused on eriolukorra tõttu tühistatud. Nii järsku nagu me tulime - me ka läheme. Loodetavasti mitte teie südametest. See aeg on meile palju õpetanud ja olete olnud meile vajalikud. Loodame, et oleme olnud teile ka mingil hetkel vajalikud. Vabandame, kui kedagi riivasime. Ärge jääge meid taga nutma. Ärge palun öelge meile mida me oleks võinud teha teisiti. Aitäh!

A post shared by Kultuuriklubi Tempel (@klubitempel) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles