Barcelonas sõitsid kaks meest autoga lennujaama terminali ja karjusid islamistlikke lauseid

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Barcelona El Prati lennuvälja terminali esine.
Barcelona El Prati lennuvälja terminali esine. Foto: Zumapress/Scanpix

Hispaanias vahistati reede varahommikul kella viie ajal kaks meest, kes sõitsid autoga El Prati lennujaama esimese terminali majja.

Hispaaniat räsiva koroonaviiruse tõttu oli lennujaam praktiliselt inimtühi ning keegi vigastada ei saanud, vahedas The Sun.

Kaks Albaania meest sõitsid Renault Megane'i sõiduautoga varahommikul läbi ühe terminalihoone pöördukse ning pidasid siis auto kinni. 

Lõhke-eksperdid tegid kiiresti selgeks, et autos ei olnud ohtlikke aineid. 

Kataloonia politsei algatas seoses juhtunuga uurimise, et selgitada välja, mis oli meeste eesmärk lennujaama esimese terminali autoga ründamises. Reede õhtuks ei oldud veel terrorirünnaku võimalust välistatud. 

Vaata pilte siit.

Kataloona politseiameti juht Eduard Sallent ütles avalduses, et üks meestest karjus lennujaamas ka islamistlikku laadi väljaütlemisi. 

Vahistatud mehed olid La Vanguardia andmetel võimalikult narkojoobes. Üks meestest vajas ka arstiabi ja ta viidi sündmuskohalt haiglasse. 

Nii Sallent kui ka siseminister Miquel Buch ütlesid, et kahe mehe kavatsuste kindlakstegemine on veel uurimisjärgus, kuid seni ei ole tuvastatud, et neil oleks seoseid ühegi terroristliku organisatsiooniga.

Juhtum leidis aset mõni tund pärast seda, kui sõjaline hädaolukordade üksus desinfitseeris terminali.

Barcelona on koronaviiruse pandeemia tõttu praegu lukus ning linnatänavad on suuresti inimtühjad, avatud on vaid teatud kauplused, näiteks supermarketid ja keemilised puhastused. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles