Rootsi teivashüppestaar rajas hüppeplatsi vanemate tagahoovi

Elu24
Copy
Rootsi teivashüppaja Armand Duplantis  on käesoleval aastal kahel korral parandanud maailmarekordit.
Rootsi teivashüppaja Armand Duplantis on käesoleval aastal kahel korral parandanud maailmarekordit. Foto: PASCAL ROSSIGNOL/REUTERS/Scanpix

Alles eelmise kuu esimese pooles vallutas rootslane Armand Duplantis spordiväljaannete esikülgi, kui nädalase vahega püstitas teivashüppes kaks maailmarekordit. Nüüd on koroonapandeemia rekordiüritustele kriipsu peale tõmmanud.

Kui tavaliselt teeb 20-aastane Duplantis trenni Lousianas Barton Rouge`i ülikooli staadionil, siis nüüd pidi spordimees oma asjad kokku korjama ja mõne tunni autossõidu kaugusele vanemate juurde kolima. 

Expressenile antud lühiusutluses rääkis Duplantis, et ei tee praegu midagi erilist. 

«Pole midagi tarka välja mõelnud, harjutan, vaatan telekat ja klõpsin telefonis. See on kestnud vaid neli päeva, seega pean veel uusi tegevusi välja mõtlema,» nukrutses Duplantis.

Rootslane unistab endiselt Tokyo olümpiamängudest ja üritab end parimal võimalikul viisil vormis hoida.

Harjutamine toimub nüüd kodukootud tingimustes. Maailmarekordiomanik ehitas koos isa Gregiga lapsepõlve kodu tagaaeda konstruktsiooni, kus noormehel on võimalus hüppeid harjutada. 

Kuigi aeda rajatud teivashüppeplats ei näi olevat just maailma kõige mugavam, on see siiski Duplantise sõnul tõhusaks abimeheks.

Teivashüppekomeet tahab kindlasti võistlusteks täiel rinnal valmis olla, kui kergejõustiku hooaeg peaks algama.

«Ei saagi täpselt aru, et mis toimub, kõik on nagu mingis filmis. Kõik on suletud ja teiste inimestega kokku ei tohi saada. Pole varem sellist asja kogenud,» sõnas Duplantis Expressenile.

Selle kohta, kas Tokyo mängus peaksid toimuma või mitte, ei osanud 20-aastane tippatleet midagi kosta.

Olümpiamängude planeeritud algusaeg Jaapanis on 24. juuli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles