VIDEO ⟩ Vaata, kui agressiivselt koroonaviirus sinu kehal tegelikult levib (1)

Elu24
Copy
Pulber käitub nagu pisikud.
Pulber käitub nagu pisikud. Foto: Kuvatõmmis

USA juutuuberi eksperiment näitab, kui lootusetu on nakatumise vältimine ruumis, kuhu on sattunud üksainus koroonahaige.

Sotsiaalme distantseerumine - see on lähinädalate võlusõna. Miks igasuguste inimkontaktide vältimine viirusepuhangu peatamiseks nii oluline on, aitab selgitada USA juutuuber Mark Roberi video.

Mees kasutab oma katses UV-valguses nähtavat pulbrit, mis levib pindadel sarnaselt pisikutega. Ühes koolis «nakatas» ta 3. klassi õpetaja ning ühe õpilase salaja selle «pisikuga».

Kuigi lapsed olid tublid käsi pesema, selgus UV-lambiga vaadates, et «viirus» oli kõikjale levinud. Pulbrit võis leida teiste laste näolt, kätelt, igalt poolt pindadelt.

Üks hullemaid pisikupesasid on aga telefon. Kuna seda desinfitseeritakse tavaliselt harva, muudab ekraani näppimine ka sagedase kätepesu mõttetuks.

See on hullem näiteks piisknakkusest. Kui keegi oma viiruse õhku köhib, langeb see üsna kiirelt maha ja jääb oma ohvrit ootama. Siledatel pindadel püsivad need aga elus kuni 9 päeva!

Olulisim, mida siit videost meelde jätta? Kui on vaja avalikku kohta minna, ära mitte mingil juhul näpi oma nägu!

«Kerge öelda, keerulisem teostada,» kinnitas Rober. Ka õpetaja ning videomeister ise langesid selle ohvriks. Mõne aja pärast oli mõlema nägu pulbrit täis - keskmiselt katsub täiskasvanu nägu 16 korda tunnis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles