Õhkõrn lootus! Liam Gallagher tegi ettepaneku Oasis taas kokku tuua

Elu24
Copy
Noel ja Liam Gallagher aastal 2008.
Noel ja Liam Gallagher aastal 2008. Foto: PA Wire/Press Association Images/Scanpix

Juba aastaid on sahistatud ja anutud, et Inglise rokkbänd Oasis tuleks taas kokku. Nüüd on Liam Gallagher astunud selleks esimese sammu ning teinud oma vennale ettepaneku sõjakirves vähemalt üheks kontserdiks maha matta.

1991. aastal loodud Oasis on britpopi tuntuim esindaja. Bändi eestvedajateks olid vennad Liam ja Noel Gallagher, kes läksid omal ajal nii kõvasti raksu, et see konflikt on tänaseni kurikuulus. Noel teatas 2009. aasta augustis, et ei suuda oma vennaga enam koostööd teha ja Oasisele tõmmati kriips peale.

«Armsad kuulajad, raske südame ja kurva näoga ütlen täna hommikul järgmist. Eilse õhtu tulemusena olen sunnitud lahkuma Manchesteri rock'n'roll-popgrupist Oasis. Detailid pole tähtsad ja neid on liiga palju, et üles lugema hakata. Aga ma tunnen, et teil on õigus teada, et sõnaline ja vägivaldne terror minu, mu pere ja sõprade suhtes on muutunud väljakannatamatuks,» seisis Noeli Briti meediale saadetud ametlikus teadaandes.

Vennad on viimased 10 aastat vahetanud nii sotsiaalmeedia kui ka ajakirjanduse vahendusel solvanguid, ent seoses koroonaviiruse pandeemiaga on Liam otsustanud veidi lepitust otsida. «Kuule, tõsiselt. Paljud arvavad, et ma olen  m*** ja ma olen nägus m***, kuid kui see kõik saab läbi, peab Oasis üheks heategevuslikuks kontserdiks taas kokku tulema. Ole nüüd, Noel – võime pärast seda oma imeliste soolokarjääride juurde naasta,» pöördus Liam Gallagher Twitteris oma vanema venna poole.

Noel Gallagher pole praeguse seisuga veel ettepanekut vastu võtnud ega ka tagasi lükanud.

1994. aastal avaldatud Oasise debüütalbumit «Definitely Maybe» loetakse nii kriitikute kui ka melomaanide poolt üheks rokiajaloo olulisimaks teoseks. Menukas oli ka aasta hiljem ilmavalgust näinud kauamängiv «(What’s The Story) Morning Glory?». Oasise viimane, seitsmes album «Dig Out Your Soul» ilmus 2008. Viimase kontserdi andis bänd 22. augustil 2009 Weston Parkis toimunud V Festivalil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles