PILDID ⟩ Maavärin jättis Utah' osariigis kümned tuhanded elektrita

Elu24
Copy

Ameerika Ühendriikides Utah' osariigis oli kohaliku aja järgi kolmapäeva varahommikul maavärin magnituudiga 5,7, mis jättis tuhanded kodud elektrita.

USA Today vahendas, et Utah' osariiki tabas maavärin, mis jättis Salt Lake Citys 73 000 majapidamist ja ettevõtet elektrita. Maavärina tagajärjel evakueeriti Salt Lake City rahvusvaheline lennujaam ning inimesed jooksid kodudest tänavatele. Maavärin lõi rivist välja ka ühistranspordi.

Colorado, Idaho, Wyomingi ja Nevada elanikud teatasid, et tundsid samuti värinat. Salt Lake Citys sai veidi kahjustusi tuntud tempel ning kuberner Gary Herbert palus inimestel kesklinnast eemale hoida, et mitte end ohtu seada. Teadaolevalt keegi maavärinas kannatada ei saanud.

Maavärina tagajärjel kukkus ingel Moroni kuju käest trompet ära.
Maavärina tagajärjel kukkus ingel Moroni kuju käest trompet ära. Foto: Reuters/Scanpix

Geoloogide sõnul oli maavärina epitsenter Salt Lake City külje all Magnas. Maavärin tabas osariiki kohaliku aja järgi veidi peale kella 7 hommikul ning tõenäoliselt tundsid värinat umbes 2,76 miljonit inimest. Enamik majapidamisi rappus 10 kuni 15 sekundit, seintelt kukkusid pildid ja riiulitelt nõud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles