ROKi liige: koroonaviirus on olümpiamängudest suurem

Elu24
Copy
ROKi seisukoht on Tokyo olümpiamängud toimuvad planeeritult. Foto illustreeriv.
ROKi seisukoht on Tokyo olümpiamängud toimuvad planeeritult. Foto illustreeriv. Foto: ISSEI KATO/REUTERS/Scanpix

Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) liige Hayley Wickenheiser ütles insidethegames.bizi vahendusel, et Tokyo olümpiamängude korraldamine planeeritud ajal on täiesti vastutustundetu.

Wickenheiserile sekundeeris teivashüppe olümpiavõitja Katerina Stefanidi, kes süüdistas ROKi sportlastele riskifooni tekitamises. 

Wickenheiser, kes on tulnud Kanada jäähokinaiskonna koosseisus neljakordseks olümpiavõitjaks, ütles: «See kriis on palju suurem kui olümpiamängud. On kohutav, et paljud sportlased ei tea, kas treenida, kus treenida ja kuidas üldse valmistuada Tokyo 2020. aasta mängudeks. Samas ROK nõuab neilt OMiks valmisolekut.»

Küsimus on ka selles, et hetkel on Tokyo mängudele kvalifitseerunud 57 protsenti umbes 11000 atleedist. Paljud kvalifikatsioonivõistlused on aga edasi lükatud või hoopis ära jäetud.

Teisipäeval võttis ROKi juhtukond seisukoha, et vaatamata situatsioonile spordimaalimas, pole mingeid drastilisi otsuseid vastu võtta ning Tokyo suveolümpia korraldamisega minnakse edasi planeeritud viisil. Mängude avatseremoonia peaks toimuma 24. juulil. 

«Öelda, et nad (ROKi juhtkond) lähevad Tokyo mängudega edasi, nagu poleks midagi juhtunud, on sportlaste ja kogu inimpopulatsiooni suhtes äärmiselt ebaõiglane,» lisas Wickenheiser.

Kreeklanna Stefanidi aga sõnas :«Me kõik soovime, et Tokyo olümpia toimuks, kuid ROKil peaks olema ka plaan B. Praegu seda ei ole.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles