Jaapani jõukas restoraniomanik ostis Tokyo kuulsalt Tsukiji kalaturult rekordhinna eest tuunikala.
Jaapani restoraniomanik maksis tuunikala eest rekordhinna
269-kilogrammine kala püüti Aomori prefektuuri vetest, edastab news.com.au.
Tokyo kalaturul toimus täna aasta esimene kalaoksjon, kus restoraniomanik Kiyoshima Kimura tegi kõrgeima pakkumise, makstes kala eest 56, 49 miljonit jeeni (570 000 eurot).
Möödunud aastane rekordhind sellel kalaturul oli 32,49 miljonit jeeni ja selle maksis üks Hiina Hongkongis tegutsev restoran.
Kimura on populaarse sushi restoranide keti Sushi-Zanmai omanik ja juht.
Kallist kalast suhi kilohind võib ulatuda 210 000 jeenini, üks suhilõik võib maksta aga 5000 jeeni. Firma plaanib siiski mõistlikumat hinda kuni 418 jeenini.
«Taha, et mu kaasmaalased saaksid maitsta parimast tuunikalast sushit, mitte välismaalased,» lausus Kimura, viidates möödunud aasta hiinlaste tehtud hinnarekordile.
Aastakümneid ülekalastamist on tuunikala arvukust märgatavalt vähendanud.
Jaapan tarbib kolmandiku maailmas püütavast tuunikalast.