TESTI END ⟩ See 80 aasta vanune psühholoogiatest paljastab sinu kõige salajasemad soovid ja mõtted

Elu24
Copy
Pilt on illustreeriv: test, millega mõõdeti ajutegevuse kiirust. Kui keegi hüüdis mõne numbri, pidi katsealune võimalikult kiiresti õige pirni sisse lülitama. Pilt on tehtud 1930-ndatel Londoni psühholoogia instituudis.
Pilt on illustreeriv: test, millega mõõdeti ajutegevuse kiirust. Kui keegi hüüdis mõne numbri, pidi katsealune võimalikult kiiresti õige pirni sisse lülitama. Pilt on tehtud 1930-ndatel Londoni psühholoogia instituudis. Foto: Mary Evans Picture Library/Scanpix

Kas sina usud, et meid köidavad inimesed, kes on meiega välimuselt sarnased? Nii uskus igatahes 20. sajandil Ungari psühhiaater Léopold Szondi, kes töötas välja isiksuse testi, mis peaks paljastama meie varjatud isikuomadused. 

Ungari psühhiaater Léopold Szondi töötas 20. sajandil välja testi, mille eesmärk oli paljastada inimeste alateadlikud mõtted, salasoovid ja impulsid.

Psühhiaater uskus nimelt, et inimesi köidavad need, kes on nendega sarnased. Nõnda lõi ta isiksuse testi, mida on hiljem hakatud kutsuma Szondi-testiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles