VIIS AASTAT JOOKSUS ⟩ Euroopa üks tagaotsitumaid naiskupeldajaid saadi Suurbritannias kätte

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Ildiko Enderle
Ildiko Enderle Foto: Kuvatõmmis/eumostwanted.eu

Euroopa üks tagaotsitumaid seksikaubitsejaid elas viimased viis aastat Suurbritannias, kuid jäi nüüd politseile vahele ja saadeti riigist välja.

43-aastane rumeenlanna Ildiko Enderle sundis teadaolevalt idaeurooplasi tööle Tšehhi bordelli, vahendas The Sun.

Enderle põgenes Suurbritanniasse võltsnime all, kuid naise jälile sai lõpuks üks Rumeenia politseinik, kes tegi Suurbritannia politseiga koostööd. Selle tulemusena peeti naine lõpuks Manchesteris Rusholmes kinni.

«Ta ütles tegelikult, et tunneb kergendust, kuna oli põgenemisest väsinud. Tema kohta oli välja antud neli Euroopa vahistamismäärust, mis on seotud inimeste ja alaealiste seksuaalse ekspluateerimise kaudu kaubitsemises,» ütles rumeenlasest juhtivuurija George Safta.

Enderle varjas end Suurbritannias viis aastat. Naise väitel oli tal saareriigis hea elu. Ta elas suures ridaelamus, kus oli avar terrass ning ta sõitis ka autoga vabalt ringi.

Enderle oli osa inimkaubandusele keskendunud kuritegelikult jõugust, kes värbas noori Tšehhi ja Rumeenia naisi, sealhulgas ka ühe 15-aastase tüdruku, ning lubas neile Saksamaal tööd, toitu ja majutust.

Selle asemel viidi naised Tšehhi, kus nad olid sunnitud töötama prostituutidena ööklubis Lady Bar 69.

Enderle kuulutati tagaotsitavaks pärast Rumeenias kohtust põgenemist. Europol lisas Enderle Euroopa kõige tagaotsitumate naiste nimekirja 2019. aasta oktoobris.

Arvatakse, et ta võis reisida ka teistes riikides enne kui ta vale nimega Ühendkuningriiki sisenes.

Ta tabati mõni nädal pärast seda, kui Europol käivitas kampaania «Kuritegevuses ei ole sugu», kus agentuuri veebis varjatakse tagaotsitajate nägusid, kuid nende isikuandmed ja kuritegude üksikasjad on avaldatud.

Pärast vangistamist saadeti Enderle Westminsteri magistraadi kohtusse ja deporteeriti tagasi Rumeeniasse. 

Nüüd ootab naist kuritegude eest vähemalt kuus aastat vangistust. Naise kuriteoregister ulatub tagasi 2003. aastasse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles