Jalgpallistaar põgeneb suletud maailmas - kannul Interpol ja vägistamissüüdistused

Elu24
Copy
Senegali jalgpallur Babacar Sarr
Senegali jalgpallur Babacar Sarr Foto: Facebook

Senegali jalgpallur Babacar Sarr oli Norra klubi Molde tähtmängija aastatel 2016-2019. Samal ajal mängis Moldes ka praegune Dortmundi Borussia staar Erling Braut Haaland, treeneriks oli hetkel Manchester Unitedit juhendav Ole Gunnar Solskjaer.

Sarr oli meeskonnas põhitegija, kuid tema pea kohal hõljusid ka tumedamad pilved. 

«Mäletan, et temast ilmus artikleid, kuid meeskonnakaaslasena ei taha nendega eriti pistmist teha. Ausalt öeldes, ma isegi ei teadnud täpselt milles teda süüdistati, mis oli tõde ja mis mitte,» meenutab tolleaegne tiimikaaslane Christopher Telo. 

Sarri süüdistati vägistamises. Ja rohkem, kui ühel korral. Nüüd on mees jooksus. Interpol on teinud tema kohta rahvusvahelise kinnipidamismääruse.

Aastal 2015 kirjutas Rootsi väljaanne Expressen, et senegaallane vägistas 23-aastase rootslanna.  Sarr mängis siis Norra klubis Sogndal. Rootsi neiu sõnade kohaselt seksis ta pärast üht Stockholmis peetud matši Sarri meeskonnakaaslasega. Too lahkus pärast vahekorda hotellitoast ja naine jäi magama. Äkki avastas ta, et Sarr oli tema peal. 

«Ärkasin selle peale, et Sarr lamas minu peal, rohkem ei mäleta. Tõukasin ta eemale. Olin paanikas. Panin riided selga ja jooksin minema,» rääkis rootslanna Expressenile.

Politseiametnikud pidasid järgmisel päeval Senegali vutimehe kinni, kuulasid üle, kuid lasid seejärel vabadusse - mingeid süüdistusi ei esitatud.

Aasta hiljem mängis Sarr juba Moldes. Ajavahemikul 2017-2018 esitati sengaallasele koguni kolm vägistamissüüdistust. Ühes juhtumi puhul olevat ta vägistanud magava naise, kes jäi  rasedaks. Naise teatel saatis Sarr talle hiljem tekstisõnumi :«Mine ära ja sure koos lapsega!»

Lõpuks jäi pinnale vaid üks süüdistus, kuid süüdi Sarri ei mõistetud. Küll pidi ta kokkuleppemenetluse korras kandma naise kohtukulud - 13 700 eurot. Kumbki osapool ei olnud aga kokkuleppemenetlusega nõus ning möödunud aasta alguses pidi toimuma taas kohtuistung. See jäi aga ära, sest ei naine ega vutimees ei ilmunud kohale.

Jaanuaris 2019 lõppes Sarril Moldega leping ning ta kolis Venemaale ning hakkas esindama Krasnojarski Jenissei klubi.

Mullu juunis pidi kohus Sarri ja süüdistuse esitanud naise vahelise kohtuasja arutelu uuesti aset leidma, kuid jalgpallur jättis taas kohtusse ilmumata. Seejärel palusid Norra prokurörid appi Interpoli ja tema kohta tehti kinnipidamismäärus. 

Sarr aga oli Venemaalt juba liikunud Saudi-Araabiasse, kus ta sõlmis Damaci klubiga lepingu. On tõenäoline, et Saudi-Araabia ei olnud juhuslik valik, nimelt puudub sel riigil Norraga vastastikune väljaandmisleping. 

Enne profijalgpalluri Venemaale minekut aga jõudis veel üks norralanna eelmise aasta jaanuaris Sarri kohta vägistamisteate esitada. Süüdistus aga aegus, sest Norra politsei ei suutnud kolme kuu jooksul pärast süüdistuse esitamist Sarriga ühendust saada. 

Hetkel puudub Interpolil vähemgi aimdus, kus Senegali jalgpallur end varjab, sest tema leping Saudi-Araabia klubiga on samuti lõppenud. 

Jalgpallur ise on kõiki süüdistusi eitanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles