Dermatoloogid: satiinist ja siidist voodipesu aitab vananemist ennetada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siidist voodipesu
Siidist voodipesu Foto: dreamsack.com

Dermatoloogide sõnul aitab satiinist ja siidist voodipesu vananemist ennetada.

Uurijad lisasid, et puuvillane ja linane voodipesu kahjustab naharakke, takistades nende normaalset uuenemist, samas kui siidjad materjalid seda soodustavad, vahendab Sciencedaily.

«Siidist ja satiinist voodipesu kasutajatel pole täheldatud ka niinimetatud padjanägu,» lisasid dermatoloogid.

Nahaarst Dennis Grossi sõnul on inimestel harjumus oma nägu üsna tugevalt padja ja padjapüüri vastu suruda.

«Naha pinna tugevalt vastu patja surumine ja hõõrumine tekitab nahale trauma. Eriti veel siis, kui näo all on kare materjal. Hõõrumise ja surumise pidev kordumine aga ei lase näorakkudel korrapäraselt uueneda ja see mõjutab omakorda kollageeni teket. Kõik see kokku aga tekitab kortse ja vananemist,» selgitas Gross.

Arst lisas, et tänapäeval on siidist ja satiinist voodipesu kõigile kättesaadav, mitte ainult kuulsatele ja rikastele, nagu varasemal ajal.

«Siid ja satiin pole ainult trend, vaid sellel on sügavam väärtus. Lisaks kortsude ennetamisele aitavad need materjalid näiteks ka ekseemi ja tolmulestade allergia puhul,» nentis nahaarst.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles