Koroonapaanika tõttu WC-paberit haaranu lasi noa käiku

Inna-Katrin Hein
Copy
WC-paberi haaramine. Pilt on illustreeriv
WC-paberi haaramine. Pilt on illustreeriv Foto: imago images/IP3press/Scanpix

Austraalias Sydneys haaravad inimesed koroonapaanika tõttu palju WC-paberit ja on tekkinud intsidente, kuna paljud kardavad, et neile kaupa ei jätku.

Austraalia meedia teatel lasi seal üks naine poes noa käiku, kuna arvas, et jääb WC-paberist ilma.

Sydney politsei teatel ähvardas see naine kaasostlejaid, kuid ta lahkus sündmuskohalt ja neil ei õnnestunud teda tabada.

Pealtnägijate teatel haarasid kõik WC-paberit ja muud, mida võib igapäevaselt vaja minna, kui järsku oli ühel naisel nuga käes. Juhtum toimus WC-paberi riiulite juures.

Poe töötaja kinnitas meediale, et toimus noaintsident, milles üks klient ähvardas alguses teist klienti ning siis veel mitut inimest. Olukord väljus kontrolli alt ja tuli kutsuda politsei.

Politseinikud jälgisid pärast noajuhtumit seda poodi veel tunde.

Rahvusvahelise meedia andmetel on koroonaviiruse levik ja viirushaigus tekitanud vägivaldseid ja rassistlikke olukordi kogu maailmas.

Psühholoogide ja psühhiaatrite arvates kasvab igasugune vägivald, kaasa arvatud perevägivald, kuna inimesed on sunnitud kodus olema ja tavapärane elu on häiritud.

«Tegemist on nagu sõjaseisukorraga. Nooremad inimesed on harjunud elama mugavat ja rahulikku elu, kus kõik vajadused on rahuldatud. Vanem põlvkond tuleb keerulise olukorraga paremini toime. Nende seas on inimesi, kes on elanud üle Teise maailmasõja,» selgitasid psühholoogid.

Samuti on praegune pandeemiaolukord toonud kaasa rassistlikke rünnakuid.

Uus koroonaviirus SARS-CoV-2 ja viirushaigus Covid-19 hakkas levima möödunud aasta detsembris Hiinas Hubei provintsis Wuhanis.

Nüüdseks on haiguspuhang rohkem kui 100 riigis.

Uue koroonaviiruse tagajärjel on surnud üle 6500 inimese ja nakatnuid on ligi 170 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles