Poksi suurkuju Tyson Fury taas dopinguskandaalis

Elu24
Copy
Poksi maailmameister Tyson Fury.
Poksi maailmameister Tyson Fury. Foto: Peter Byrne/PA/Scanpix

Briti leheveergudel on paisumas taas skandaal poksi raskekaalu maailmameistri Tyson Fury dopingujuhtumi üle. Nimelt 2015. aastal osutus Briti nahkkindamehe Fury dopinguproov positiivseks, poksija ise väitis toona, et keelatud ained sattusid tema kehasse, kuna sõi pahaks läinud metssea liha.

Fury veres leidus anaboolset steroidi nandrolooni. 2015. aastal olevat ta palganud farmeri Martin Carefooti, kes kinnitaks, et poksija tõepoolest tema käest riknenud liha sai. Nüüd on toosama farmer aga kinnitanud, et mingit metssea liha tema Furyle ei müünud ega andnud:«Mul pole kunagi mingit metssiga olnudki!»

Farmer räägib, et Fury lubas talle anda valetamise eest 25 000 naelsterlingit, pole seda aga siiani teinud. Suurbritannia Antidopingu Agentuur (UKAD) võtab farmeri ütlusi tõsiselt ning kaalub juhtumi uuesti läbivaatamist. 

Fury promootor Frank Warren sõnas, et farmer saatis talle juba eelmise aasta oktoobris kirja, mis kubises valedest.

«Carefoot praktiliselt kirjutas, et vandus viis aastat tagasi valet. Kui ma talle helistasin, nõudis ta raha. Ma palusin tal UKADiga ühendust võtta, aga selle asemel helistas ta ajalehtedele.»

«See, et keegi üldse võtab seda venda tõsiselt, on täiesti kummastav. Tyson pole tolle farmeriga kunagi kohtunud, see on täielik jama. Aga las UKAD vaatab faktidele otsa ja lõpetab selle asja ära,» ütles Warren. «Tundub, et kuna jalgpallihooaeg on läbi, siis pole väljaannetel lihtsalt enam millestki kirjutada,» lisas ta.   

The Independent kirjutab aga, et kui leiab tõestust, et Fury 2015.aastal valetas, on sportlast ootamas kuni kaheksa-aastane võistluskeeld.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles