Hiina rikkaim mees annetas USAle ja Euroopale tohututes kogustes koroonavarustust

Elu24
Copy
Alibaba juht Jack Ma.
Alibaba juht Jack Ma. Foto: Gideon Markowicz / imago/Xinhua

Alibaba asutaja annetus ulatub sadadesse tuhandetesse, kirjutab LadBible. Samas on USA valitsust süüdistatud tegevusetuses ja vastutustundetuses.

Hiina väidetavalt rikkaim mees Jack Ma teatas reedel oma sotsiaalmeedialehel Weibo, et annetab USAle suure koguse varustust koroonaviiruse levikuga võitlemiseks.

55-aastane miljardär teatas, et kavatseb teele saata 1 000 000 kaitsemaski ja 500 000 koroonaviiruse testi. Mehe sõnul soovitakse annetus teha võimalikult kiiresti, et USA kodanikke aidata.

"Toetudes epideemia vastase võitluse kogemusele, mille oleme viimase paari kuu jooksul saanud," selgitas ta avalduses. "Kiired testid ja korralik meedikute kaitsevarustus on võtmetegurid viiruse peatamiseks."

"Loodetavasti aitab see varustus mõningaid inimesi USAs," kirjutas Ma. Samas on USA valitsus langenud süüdistuste alla, mille järgi ei taga riik oma kodanikele vajalikku hulka viiruse teste.

Jack Ma on teatanud ka sarnasest annetusest kogu Euroopale. Peamiselt Itaaliasse ja Hispaaniasse peaks saabuma 1.8 miljonit näomaski ja 100 000 testi.  Mehe sõnul peab maailm väljakutsele vastu astuma koos.

Samas on Hiina valitsus enda sõnul toetanud ka kõige halvemas seisus olevat Itaaliat. Washington Post kirjutas aga, et tegelikult on annetusena reklaamitud abi hoopiski äritehingud, mille eest Itaalia siiski maksab.

Jaanuari lõpus annetas Ma ka 13 000 000 eurot koroonaviirusega võitlemiseks. Siis levis haigus Hiinas eriti kiiresti.

Kuigi puhangu alguspaigas Hiinas on haigestumiste arv väidetavalt stabiliseerunud, mitte kasvav, levib viirus järjest enam mujal maailmas. WHO on selle kuulutanud ka pandeemiaks.

Ka Eestis on nüüdseks üle 100 kinnitatud haigestunu. Eriolukord kestab esialgse plaani järgi kuni 1. maini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles