PILDID JA VIDEO ⟩ Hiinas ravitakse koroonaviiruse nakkuse saanuid nõel- ja kupuraviga

Inna-Katrin Hein
Copy

Hiinas, kus uus koroonaviirus SARS-CoV-2 möödunud aasta lõpul levima hakkas, on kõige enam sellesse viirusse nakatunuid ja selle tagajärjel surnuid.

Uue viiruse ravimiseks ei ole veel vaktsiini, see on väljatöötamisel. Viirushaigust Covid-19 üritatakse leevendada nii tänapäevase kui ka traditsioonilise meditsiini abil.

Hiinas Wuhanis, mis on koroonaviiruse algkoht, kasutatakse koroonaviiruse patsientide sümptomite leevendamiseks traditsioonilise meditsiini võtteid nagu nõel- ja kupuravi.

Koroonaviirusega patsiendi ravimine nõelravi abil Hiina Wuhani Punase Risti haiglas.
Koroonaviirusega patsiendi ravimine nõelravi abil Hiina Wuhani Punase Risti haiglas. Foto: STR/AFP/Scanpix

Hiina traditsiooniline meditsiin on üle 2000 aasta vanune ja sajanded oli see seal ainus ravi.

Koroonaviiruse põhisümptomiteks on kõrge palavik, kuiv köha, hingamisraskused ja nõrkus. Osadel haigestunutel võib olla ka nohu, pea- ja lihasvalu ning huulte lillaks muutumine.

Vana-Hiina meditsiini kohaselt liigub mööda inimkeha kanaleid ehk meridiaane eluenergia qi, ja kui see liikumine on takistatud, tekivad vaevused ja haigused.

Meridiaanidel on kindlad nõelravipunktid, millele saab ravinõelu panna, et qi liikumist ja selle kaudu inimese tervist parandada.

Nõelravi tohivad teha vaid selleks väljaõppe saanud.

Kupuravis mõjutatakse samuti kehakanalite energiat, kuid ka veresoonkonda ja lümfe. Paranevad ainevahetusprotsessid ning jääkained ja mürgid tulevad kehast välja ja eemaldatakse, immuunsüsteem muutub tugevamaks, nahk puhastub ja lihaspinged vähenevad.

Hiina võimude teatel on seal nakatumised hakanud vähenema ja haiguse kõrgpunkt on ületatud. Puhangu alguses kiirkorras ehitatud haiglaid on hakatud sulgema.

Hiinas Wuhanis suleti koroonaviirusse nakatumiste vähenemise tõttu Jiangxia ajutine haigla.
Hiinas Wuhanis suleti koroonaviirusse nakatumiste vähenemise tõttu Jiangxia ajutine haigla. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Uue koroonaviiruse tagajärjel on kogu maailmas nakatunud ligi 135 000 ja surnud ligi 5000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles