VIDEO ⟩ Kanada peaministri abikaasal Sophie Trudeau’l diagnoositi koroonaviirus

Inna-Katrin Hein
Copy
Justin Trudeau ja ta naine Sophie Trudeau
Justin Trudeau ja ta naine Sophie Trudeau Foto: The Canadian Press/PA Images/Ryan Remiorz/Scanpix

Kanada peaminister Justin Trudeau pani end vabatahtlikul 14 päevaks koju karantiini pärast seda, kui ta abikaasal Sophie Trudeau’l diagnoositi uus koroonaviirus.

Cnn.com teatas viitega Kanada peaministri kantseleile, et peaministri naisel on  koroonaviiruse kerged sümptomid ja ta jääb kaheks nädalaks karantiini.

Tal tekkisid gripisarnased sümptomid 11. märtsil pärast seda, kui ta oli Suurbritanniast koju tagasi saabunud. Briti ja Kanada tervishoiametnikud otsivad inimesi, kellega ta kokku puutus.

«Peaministril ei ole haiguse sümptomeid, kuid oma arsti soovitusel on ta kaks nädalat karantiinis. Talle ei ole koroonaviiruse testi tehtud. Ta jätkab töötamist kodus ja pöördub rahava poole 13. märtsil,» edastas peaministri kantselei esindaja.

Ta lisas, et arstide sõnul ei ole nakatumisohtu neil inimestel, kellega Justin Trudeu enne karantiini kokku puutus.

Kanada peaministri naine tänas sotsiaalmeedias inimesi, kes tema tervise kohta küsisid ja ta teatas, et tal ei ole raskeid sümptomeid ja temaga on hästi.

«Mul on küll uue viiruse sümptomid, kuid kuna haigus on leebe, siis olen varsti taas jalul. Olen oma kodus karantiinis ja mõtlen neile kaasmaalastele, kellel on koroonaviirusest tingitud haigus või mõni teine haigus raskemal kujul,» kirjutas Sophie Trudeau sotsiaalmeedias.

Kanadas on saanud 147 inimest uue koroonaviiruse nakkuse ja üks inimene on surnud.

Nii Kanadas kui maailma teistes riikides on koole, kultuuri- ja ametiasutusi suletud ning inimesi sundpuhkusele saadetud.

Hiinas Hubei provintsis Wuhanis möödunud aasta lõpul levima hakanud uus koroonaviirus on jõudnud rohkem kui 100 riiki.

13. märtsi seisuga on kogu maailmas koroonaviirusse nakatunuid ligi 135 00 ja surnuid on ligi 5000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles