Harvey Weinstein kirjutas reporterile, et Jennifer Aniston tuleks maha lüüa

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
67-aastane Weinstein saabus kohtusaali ratastoolis.
67-aastane Weinstein saabus kohtusaali ratastoolis. Foto: Spencer Platt/AFP/Scanpix

Vägistamises süüdistatud Hollywoodi produtsent mõisteti kolmapäeval  23 aastaks vangi. Lisaks selgus avaldatud kohtutoimikutest, et Harvey Weinstein kirjutas kord ühes e-kirjas, et näitlejanna Jennifer Aniston «tuleks tappa».

Koos Harvey Weinsteini kohtuotsusega tehti avalikuks ka ümbes tuhat lehekülge varem suletuna olnud kohtutoimikutest, mille hulgas oli ka Jennifer Anistoni puudutav kiri, vahendas Variety.

Väidetavalt saadeti National Enquireri toimetusest 2017. aasta oktoobris Weinsteini esindajale kiri, kus seisis: «National Enquirer kavatseb avaldada loo, mis räägib sellest, et Harvey Weinstein ründas Jennifer Anistoni seksuaalselt.».

«Jen Aniston tuleks tappa,» kirjutas Weinstein 31. oktoobril saadetud vastuses.

Jennifer Aniston
Jennifer Aniston Foto: PBG/Empics Entertainment/Scanpix

Anistoni esindaja eitas väiteid, nagu oleks Weinstein näitlejannat seksuaalselt rünnanud. 

«National Enquireri väited on valed. Harvey ei ole Jenniferi ei ahistanud ega ründanud,» kirjutas Anistoni esindaja ajakirjale.

Endine filmiprodutsent Harvey Weinstein mõisteti küll mitmete ahistamis- ja vägistamisjuhtimite tõttu 23 aastaks vangi, kuid mehe kaitsjad on lubanud otsuse edasi kaevata.

Weinsteini kaitsjad palusid endisele filmiprodutsendile halastada, kuna väidetavalt võib isegi viieaastane vangistus saada Weinsteinile saatuslikuks, vahendas BBC.

Prokurörid ei olnud aga sellega nõus, viitasid  mehepoolsele aastaid kestnud ahistamisele ning ei otsustanud leebema karistuse kasuks. 

Hollywoodi filmiprodutsent Harvey Weinstein saabus jaanuari lõpus kohtusse rulaatoriga, öeldes, et tema tervis on pärast hiljutist seljaoperatsiooni kehv. 
Hollywoodi filmiprodutsent Harvey Weinstein saabus jaanuari lõpus kohtusse rulaatoriga, öeldes, et tema tervis on pärast hiljutist seljaoperatsiooni kehv. Foto: David Dee Delgado/AFP/Scanpix

Kohtus oli kohal ka Weinstein. Mees avaldas sügavat kahetsust ja kinnitas, et on kogu toimuvast suures segaduses.

Alates 2017. aasta oktoobrist on Weinsteini ärakasutamisest süüdistanud kümned naised. Kohtus olid mehe vastu tunnistusi andmas kuus naist. 

Weinstein on ise talle esitatud süüdistused tagasi lükanud.

Los Angeleses on aga mitmed Weinsteini puudutavad vägistamise ja ahistamisega seotud kriminaalsüüditused alles töös, seega ei ole mehe karistus veel lõplik.

Mõni tund pärast karistuse teatavaks tegemist viidi ta Manhattani Bellevue haiglasse, kuna mees kaebas rinnus valu. Haiglas tehti endisele produtsendile südameoperatsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles