ÜLEVAADE ⟩ Kas maailmas on veel riike, kuhu koroonaviiruse eest põgeneda saaks? (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Välis-Hebriidid on saarestik Šotimaal
Välis-Hebriidid on saarestik Šotimaal Foto: shutterstock.com

Hiinas Hubei provintsis Wuhanis möödunud aasta lõpul levima hakanud uus koroonaviirus on jõudnud rohkem kui 100 riiki, nakatunuid on üle 100 000 ja surnuid üle 4100. See haiguspuhang on andnud hoobi turismitööstusele. 

Viiruspuhangu tõttu ei soovita reisida riikidesse, kus koroonaviirus levib. Eelkõige Hiinasse, Itaaliasse, Jaapanisse, Lõuna-Koreasse ja Iraani, kus on nakatunuid enim. 

Briti väljaanne The Sun tõi ära riigid ja paigad, kus koroonaviirust veel ei ole ja kuhu on ohutu reisida.

Kreeka Santorini saar
Kreeka Santorini saar Foto: shutterstock.com

Nendeks on Atlandi ookeanis asuvad Roheneemesaared, Kariibi mere riigid Kuuba, Barbados, Saint Vincent ja Grenadiinid, Indoneesias asuv Bali saar, Kreeka saared Santorini, Mykonos, Korfu, Kreeta, Rhodos, Kos ja Kavos, Kagu-Aasias olevad Laos ja Myanmar, Suurbritannia Šotimaa Välis-Hebriidide saarestik, Põhja-Norra Lofootide saarestik, Kesk-Ameerika riik El Salvador, Aafrika lõunaosa riik Namiibia, Kesk-Aafrika merepiirita riik Burundi ja Aafrika idaosa riik Etioopia.

Reisiekpertide sõnul on neisse paikadesse ohutu reisida, sest seal ei ole ühtegi nakkusjuhtumit.

Samas on selles nimekirjas riike, mis on nakkuskollete lähedal ja selle tõttu soovitatakse turistidel olla igaks juhuks ettevaatlik.

Need on näiteks Laos ja Myanmar, mis asuvad koroonaviiruse levimisriikidele Hiinale ja Lõuna-Koreale üsna lähedal.

Kuuba ametnike sõnul ei ole maailmas just palju viirusevabu riike ja selle tõttu valivad paljud arvatavalt selle saareriigi oma puhkusepaigaks.

Mitmed riigid on keelanud reisida Hiinasse, kus uus koroonaviirus 2019. detsembris levima hakkas. Samuti Itaaliasse, Jaapanisse, Lõuna-Koreasse, Singapuri, Mongooliasse ja Iraani, kus on palju nakatunuid ja surnuid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles