BLOGI ⟩ Muusikud annavad kodukontserte, edasi lükatakse juba maikuu üritusi... ehk mis seis kultuurisündmustega täpselt on? (13)

Elu24
Copy
Metsatöll on üks paljudest, kes otseülekande vahendusel fännide kodudesse tuleb.
Metsatöll on üks paljudest, kes otseülekande vahendusel fännide kodudesse tuleb. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Alates 12. märtsi hilisõhtust on Eestis kehtestatud eriolukord. Avalikud kogunemised ei ole lubatud, kinod on suletud ja kontsertid on ära jäetud. Kuid paljud bändid juba avaldavad, millal nad jälle rahva ees on! Sellest kõigest toob teieni ülevaate Elu24 blogi.

Peaminister Jüri Ratas soovitas kolmapäeval, 11. märtsil riigikogu infotunnis jätta koroonaviiruse pärast teadmata ajaks ära kõik üle saja inimesega üritused Eestis, vahendab Postimees

«Ma arvan, et üritustele, kus on sada või rohkem inimest, on täna väga selge soovitus, et pigem neid ei peaks korraldama. Minu meelest on see väga konkreetne,» ütles peaminister. 

Ratas on võtnud seisukoha, et pigem tuleb olla ettevaatlikum ja astuda jõulisemaid samme, kui seda mitte teha. Peaminister teeb homme Vabariigi Valitsusele ettepaneku jätta ära Eesti-sisesed üritused, mis ei ole rahvusvahelised üritused.

Pärast Ratase sõnavõttu riigikogu infotunnis teatas Eesti filmi- ja teleauhindade gala pressiesindaja, et 2. aprilli planeeritud üritus lükkub edasi. 

Piletilevi kodulehel on täna teatatud juba mitme kontserti ärajäämisest. Näiteks jääb ära 15. märtsil Mustamäe kultuurikeskuses Kaja toimuma pidanud Emakeelepäeva kontsert. Lisaks ei toimu 12. ja 13. märtsil Paul Neitsovi ja Silvia Ilvese plaadiesitluskontserdid.

29. märtsil Kadrioru lossis toimuma pidanud Itaalia ooperimuusika õhtu jääb samuti koroonaviiruse tõttu ära.

Tallinn Music Week 2020, mis oli algselt planeeritud 25.-29. märtsile jääb see kuu samuti ära ja lükkub augustisse. Jazzkaar 2020 praeguse seisuga toimub, kuid vähendatud mahus. 

Juba kestva nädala teises pooles on mitmeid üritusi, mis sellise otsuse tõttu teeks korraldajad, esinejad ja eelkõige fännid kindlasti kurvaks.

Näiteks on homme ja ülehomme plaanis Ultima Thule 33 sünnipäevatuur, kus reedel toimuvale kontserdile Buena Vista ööklubis, Rakveres on kõik piletid välja müüdud. Reedel on välja müüdud ka Sander Õiguse «Hinge turule viies» etteaste Rapla Kultuurikeskuses, laupäeval peaks Õigus esinema Viljandis.

Noblessneri Valukojas, Tallinnas võib sellise otsusega ära jääda ka 30+ pidu «Latin fiesta» ning samal päeval peaks toimuma pidu ka Balti Jaamas.

Sel nädalavahetusel tuuritavad ka Zetod, kellel on hetkel plaanis esinemised nii neljapäeval, reedel kui ka laupäeval.

Need on vaid üksikud kultuuriüritused, mis üle Eesti sel nädalal toimuvad. Lisaks seab võimalik otsus 100+ üritused teadmata ajaks ära keelata ohtu ka eelseisvate nädalate suursündmused. 

Jälgi Elu24 otseblogi ja ole kursis sellega, mis eelseisvad üritused ja kultuurisündmused ära jäävad või edasi lükkuvad.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles