Tokyo OMi orgkomitee liige: olümpiamängud võivad lükkuda aastasse 2022

Elu24
Copy
Tegelikult ei tea keegi, kas Tokyo 2020. aasta OM toimub planeeritult või mitte. Pilt on illustreeriv.
Tegelikult ei tea keegi, kas Tokyo 2020. aasta OM toimub planeeritult või mitte. Pilt on illustreeriv. Foto: ATHIT PERAWONGMETHA/REUTERS/Scanpix

Tokyo 2020. aasta olümpiamängud võivad toimuda hoopis aastal 2022, sõnas Tokyo 2020 orgkomitee liige Haruyuki Takahashi kolmapäeval.

Haruyuki Takahashi sõnul on mängude edasilükkamine seoses koroonaviiruse levikuga järjest tõenäolisem. Mänge täiesti ära ei jäeta.  

«Kui mängud üldse ära jäävad, kannab Rahvusvaheline olümpiakomitee korvamatut rahalist kahju, seetõttu ma seda ei usu,» ütles ta. 

Tokyo 2020 Orgkomitee president Yoshiro Mori oli aga Takahashi peale tema avalduse pärast pahane ja palus tal vabandada ning kinnitas neljapeval, et mänge ei lükata mitte mingil juhul edasi - ei üks ega ka mitte kaks aastat.

Siiani on kõik OMi korraldamisega seotud ametnikud kinnitanud kui ühest suust, et olümpia toimub planeeritud ajal. Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) president Thomas Bach rääkis nädal tagasi, et tehakse kõik selleks, et olümpia ikkagi toimuks.

Kui Jaapani olümpiaminister Seiko Hashimoto ütles möödunud nädalal, et teoreetiliselt on võimalik ka mänge selle aasta sees edasi lükata, kuid seda kokkuleppel ROKiga, siis kolmapäeval teatas ta, et Tokyo olümpiamängude edasilükkamine või ärajätmine on «mõeldamatu».

ROKi amtenikud on seni kinnitanud, et mängud toimuvad planeeritult - algavad juulis ja lõppevad augustis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles