Saksamaa tennisetäht: saan inspiratsiooni oma emalt

Elu24
Copy
Saksamaa tennisetäht Alexander Zverev ema Irina Zverevaga.
Saksamaa tennisetäht Alexander Zverev ema Irina Zverevaga. Foto: SCANPIX

Saksamaa tennisestaari Alexander Zverevi mõlemad vanemad on venelased. 22-aastane Zverev on väljakul lisaks väljapaistvale mängule silma jäänud ka üldiselt viisaka käitumisega ning intervjuudes rõhutanud perekonna olulisust.

«Ema roll minu elus? Ta andis endast kõik, tegi absoluutselt kõik selleks, et minust ja vennast saaksid tennisemängijad. Ja meist said. Ta on meie arengusse ja karjääri panustanud nii palju, et sõnadest ei piisa,» rääkis Zverev tennisworld.comile.

Aasta alguses tõotas Zverev Austraalia lahtistel, et kui ta võidab turniiri, annetab ta kogu võidusumma 3,2 miljonit eurot Austraalia tulekahjudes kannatanutele. «Milleks mulle veel paar autot või maja? On palju inimesi, kes seda raha minust rohkem vajavad ja sellega midagi targemat peale hakkavad,» ütles ta paar kuud tagasi. Zverev võitis küll viis matši, kuid poolfinaalis tuli austerlasele Dominic Thiemile alla vanduda.

ATP TennisTV-le antud usutluses ütles Zverev :«Mu ema on minu suurim inspiratsioon. Kui olin väike, siis oli ema see, kes mind treenis. Tema tegi minust ja vennast mehed, kes me oleme täna!»

Irina Zvereva kuulus ise Nõukogude Liidu parimate naistennisistide hulka ning oli tuntud oma ühe käega tagakäelöögi poolest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles