Kas jalgpalli Euroopa meistrivõistlused mängitakse ainult Venemaal?

Elu24
Copy
Jalgpall. Pilt on illustratiivne.
Jalgpall. Pilt on illustratiivne. Foto: Marko Saarm

Venemaal leiab laialdast kõneainet Itaalia jalgpalliagendi Marco Trabucchi ettepanek, et kõik käesoleva aasta Euroopa jalgpalli meistrivõistluste finaalturniiri mängud peetaks Venemaal.

Samal ajal kui koroonaviirus hoiab tervet Euroopat hirmu all, võiks Trabucchi arvates Venemaa jalgpalli EMi korralduse täielikult enda kanda võtta. 

«Arvan, et nii mõnedki korraldajamaad keelavad UEFA-l 2020. aastal EMi korraldamise oma riigis või planeeritud kujul - et maailmajao meistrivõistlused toimuksid 12 eri riigis.»  

«Kui Venemaal pole spordivõistluste külastamise keeldu, siis miks ei võiks Euro 2020 lasta venelastel korraldada? No näiteks kasvõi ilma välimaiste fännideta...,» pakkus itaallane. 

UEFA ei ole praeguseks mingit otsust EMi korralduse muutmise kohta vastu võtnud, kuid olukorda jälgitakse pidevalt. 

Jalgpalli Euroopa meistrivõistlused peaks toimuma 12. juunist kuni 12. juulini kaheteistkümnes eri linnas. Mängukohad on Amsterdam, Bakuu, Bilbao, Budapest, Bukarest, Glasgow, Dublin, Kopenhagen, London, München, Rooma ja Peterburi.

Venemaa on varem teinud ettepaneku, et nad võiskid võtta suurema vastutuse jalgpalli EMi korraldamise eest, kui teistel riikidel seoses koroonaviiruse levikuga sellega raskusi on. 

Venemaa Riigiduuma spordi - ja turismikomitee liiga Dmitri Svištšjov ütles paar nädalat tagasi, et Venemaal on valmidus korraldada EMi mänge ka teiste riikide eest. 

«Meil on olukord kontrolli all ja meil on olemas vajalik infratstruktuur,» sõnas Svištšjov Novõje Izvestijale. 

Venemaal toimus 2018. aastal jalgpalli MM, nii et korralike staadione on seal piisavalt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles