Venezuela president süüdistab kapitaliste ohtlikes rinnaimplantaatides

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hugo Chavez
Hugo Chavez Foto: SCANPIX

Venezuela vasakpoolne president Hugo Chavez süüdsitab kapitalismi ja kapitaliste selles, et üha enam naisi laseb teha ilulõikusi, suurendades rindu ohtlike rinnaimplantaatidega.

Chavezi arvates on selles, et rinnalõikusi lasevad teha juba teismelised tüdrukud, süüdi kapitalistlikud reklaamid ja rahaahnus, edastab AFP.

«Naistele on tehtud ajupesu, et ilma implantaatideta ei ole nad naised ning ainult rinnasuurenduse abil on nad täisväärtuslikud. Selle tagajärjel on tekkinud palju terviseprobleeme. Nüüd on näha, kuidas kapitalistlik ahnusmentaliteet tervist kahjustada võib,» lausus president.

Viimasel nädalal on maailma meedia kajastanud skandaali, mis on tekkinud Prantsusmaal toodetud PIP-silikoonimplantaatide ümber.

Tehti kindlaks, et nende implantaatide rebenemisrisk on keskmisest suurem neis kasutatud silikoongeeli viletsa kvaliteedi tõttu.

Venezuela tervishoiuministeerium teatas, et selle riigi naistel, kel on nimetatud implantaadid, eemaldatakse need tasuta.

PIP-implantaate arvatakse Lõuna-Ameerikas olevat kümnetel tuhandetel naistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles