Karantiinist põgenenud Taani paar pandi puhkusele jõudes hotellituppa kinni

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Hotellituba. Pilt on illustreeriv.
Hotellituba. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Märtsi alguses Taanis karantiini pandud paar otsustas pärast nädalast kodusolekut «sundpuhkuse» katkestada, et veeta paar päeva hoopis Madeiral. 

Millega aga eelmise nädala pühapäeval Madeirale jõudnud paar arvestada ei osanud, oli see, et Taani rahvatervise ametkonnad suhtlesid Portugali võimudega, vahendas Expressen.pt.

Kohe, kui Taanis saadi aru, et Kopenhaagenis karantiinis olema pidanud paar oli putku pannud ja suuna Madeira poole võtnud, teavitasid nad «ohtlikust» paarist Portugali ametivõime.

Kui paar end pahaaimamatult Funchali hotelli registreeris, said nad aga üllatuse osaliseks, kui neile teatati, et nad peavad oma hotellitoas kuni 15. märtsini karantiinis istuma. 

Siiani ei ole aga kaks turisti karantiinist korralikult kinni pidanud ja üritavad aeg-ajalt toast väljuda.

On teada, et nende seisund on hea ja neil pole sümptomeid hoolimata sellest, et nad puutusid koroonaviirusesse nakatunud patsiendiga kokku.

Nimelt sai paar käsu end 14 päevaks isoleerida pärast seda, kui nad puutusid kokku oma pojaga, kes on üks Taanis Covid-19sse nakatunud haigest.

Paari pojal ilmnesid haigussümptomid 1. märtsil.

Madeiral on Funchali haiglas jälgimisel veel kaks inimest, kellel kahtlustatakse koroonaviirust. Mõlemad inimesed naasid hiljuti Itaaliast. Nende analüüside vastuseid alles oodatakse.

Portugalis on viirus tuvastatud praegu 39 inimesel. Taanis on haigeid 90. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles