Eriti «hea» diil: firma maksab heldelt, kui lased end koroonaviirusega süstida

Elu24
Copy
Koroonaviiruse süstal (illustreeriv)
Koroonaviiruse süstal (illustreeriv) Foto: Imago/ScanPix

Vaprad vabatahtlikud saavad end lasta koroonaviirusega. Programmi eesmärk on viimaks COVID-19 vastu vaktsiin välja töötada. Julgus on loomulikult tasustatud, teatab Daily Star.

Londoni firma Hvivo on välja tulnud intrigeeriva pakkumisega. Ettevõte kavatseb kokku koguda vabatahtlikud, kes oleks valmis veetma aega nende laboris karantiinis.

Vabatahtlikud, kes jagatakse 24-liikmelisteks rühmadeks, nakatatakse Whitechapeli laboris koroonaviiruse kergemate vormidega. 0C43 ja 229E sarnanevad maailmas kaost külvava COVID-19ga, kuid põhjustavad vaid kerget hingamisteede nakkust.

Kerge koroonaviiruse läbipõdemise eest pakub Hvivo vabatahtlikele 4000 eurot. Nad püsivad karantiinis paar nädalat, ei tegele millegi füüsilisega ega puutu kokku teiste inimestega.

Hvivo emafirma juhi Cathal Frieli sõnul panid seadsid nad ettevõtte «haiguspuhanguga võitlemise rindel eesritta».

Eeldatakse, et kui vaktsiin suudab võidelda kergete koroonaviiruse vormidega, saab ta ka kurja juure, COVID-19ga hakkama. Firmat kannustab loomulikult silmapiiril terendav kasum. Juba on jala ukse vahele saanud ka rahakad Hiina investorid.

Eelmisel aastal teenis gripivaktsiini tootev Sanofi üle 1,9 miljardi euro. Tõenäoliselt tooks koroonaviiruse vaktsiin tootjale sisse aga palju rohkem. WHO teatel on parasjagu töös üle 20 COVID-19 vaktsiini.

Algatusega saab ühineda Flucamp.com. Julge hundi rind on hanerasvane!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles