Elmari muusikauudised

Kristiina Kraus
, Raadio Elmar saatejuht
Copy
Kadri Voorand
Kadri Voorand Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Toome teieni raadio Elmar 10. nädala muusikauudised. Avaldati ülemaailmselt Kadri Voorandi album «In Duo With Mihkel Mälgand», Kaari Sillamaa teose oratoorium «Kristus» kontserttuur jõuab publiku ette selle aasta aprillikuus ja Eesti death-metal bänd Intrepid avaldas esimese singli.

Avaldati ülemaailmselt Kadri Voorandi album «In Duo With Mihkel Mälgand»

Sündmus on Voorandist teinud ka saksa keeleruumi mõjukaima jazziajakirja Jazzthetik kaanetüdruku. Kadri Voorandi duo puhul on tegu originaalloomingule keskendunud kooslusega, mille keskmes on vokaali, bassi ja klaveri leidlik improvisatoorne mängumaa sümbioosis elektrooniliste efektide ja hingestatud poeesiaga. Duo Mihkel Mälgandiga ei sea endale stiililisi piire, kokku sulatatakse popi, folgi, jazzi ja isegi roki elemente. Esile tõusevad emotsioon ja omapärased tekstid. Erikülalistena on albumile andnud oma panuse NOËP, Marek Talts ning Ahto Abner. Album on valminud Eestis ning salvestatud erilises saunastuudios mereääres. Muusikud on teinud omaltpoolt kõik, et plaadil kõlaks eranditult see, millele nad südamega alla julgevad kirjutada. Kadri Voorandit ja Mihkel Mälgandit ootab ees tihe esinemisgraafik kontsertidega Saksamaal, Itaalias, Ungaris, Prantsusmaal ja Eestis. Ühtlasi astub Voorand aprillis üles ühel valdkonna olulisimal festivalil Jazzahead, kuhu sõidavad kokku spetsialistid ning muusika-armastajad üle maailma.

 

Must Hunt avaldas sünnipäevakontserdid ja uue singli

Must Hunt alustab 2020. kontserdiaastat oma teise sünnipäeva tähistamisega ning kuulutas välja veel terve seeria live-sündmusi. Ühes tuurigraafiku avaldamisega toodi ilmavalgele ka värskendatud versioon laulust «Risttee». Ansamblisse Must Hunt kuuluvad Freddy Tomingas solistina, kitarril Brad Jurjens, Mart Veski basskitarril ja Marko Atso trummidel.

Musta Hunti oodata järgmistesse kohtadesse:

  • 3. apr - Must Hunt 2. sünnipäev - Rock & Roll Heaven, Tartu
  • 4. apr - Must Hunt 2. sünnipäev - Pubi juudas, Tõrva
  • 17. apr - Must Hunt live - Hiiu Pubi, Tallinn
  • 23. apr - Veteranirock 2020 - Raekoja plats, Tartu
  • 23. mai - Motoramm 2020 - Concord MC, Viljandi
  • 1. aug - Jõgevatreff 2020 - Kuremaa, Jõgeva
  • 8. aug - Motoklubi 39MC 20 aastat - Tähe 114, Tartu

     

Esimene singel bändilt Faraday

Faraday on andnud välja oma esimese ametliku singli mis on sama vihmane kui meie talv ja kannab seetõttu pealkirja «Las Langeb Vihm». Uus lugu ilmus 5. märtsil ja loo muusika autoriks on Mikk Tivas. Sõnad kirjutas Jaak Paju. Loole on valminud ka video bassimehe Jaan Parkeri käe all. Faraday ansamblina on teinud läbi suure muudatuse. Alustades nime muutusest mis oli vanasti TLH. Vahetus neil ka bassimees kelleks on nüüd Jaan Parker. Uue singliga seoses tulevad ka lähiajal kohe esimesed kontserdid ja seda esimesena Raplas Rebaseurus 28.märtsil.

 

Kaari Sillamaa teose oratoorium «Kristus» kontserttuur jõuab publiku ette selle aasta aprillikuus

Kaari Sillamaa on Eesti rahvale tuntud laulukirjutaja, vähesed aga teavad, et Kaari on Eurovisiooni laulude kõrval kirjutanud valmis ka kaks oratooriumit, millest tuntum «Kristus» nüüd ka taaskord esitusele tuleb. Oratoorium on kirjutatud aastal 1999 ning seda on aja jooksul varasemalt esitatud kolme erineva koosseisu poolt. Kahjuks ei ole aga ühestki varasemast korrast säilinud korralikku täispikka salvestust, mistõttu võttiski autor koos projektijuht Marleen Vitsutiga ette teose taaskord publiku ette toomise. Sel korral esitatakse oratoorium esmakordselt puhkpilliorkestriga, mille tarbeks tegi uue seade Kristo Matson. Et aga orkestri kõrval kõlaks võimsalt ka koor, on kokku kutsutud tervelt kolm kollektiivi - Eesti Noorte Segakoor, Kadrina Segakoor ja Kaari Sillamaa Muusikateatri Segakoor. Teose nimirollis laulab Madis Arro, ema Maarja osa täidab Kaire Vilgats, Maarja-Magdaleena rollis on Nele-Liis Vaiksoo ning Martana särab Getter Jaani. Evangelisti ehk jutustajana seovad kaunist muusikat kokku Hans Kristian Õis ning Rakvere Teatri näitleja Elar Vahter. Kogu seda vägevat kollektiivi juhatab dirigent Raul Talmar.

 

Eesti death-metal bänd Intrepid avaldas esimese singli oma 31. märtsil ilmuvalt debüütalbumilt

«Enne stuudiosse asumist seadsime eesmärgiks salvestada kõige jõhkram deathi-album, mis Eesti mullal sündinud – isiklikult arvan, et me olime edukad,» räägib ansambli asutajaliige ning kitarrist Simo Atso. «Kui sa kutsud ennast vanakooli death metali fänniks ilma, et see album sulle korda läheks, siis Intrepid kui kollektiiv on sinu muusikamaitse suhtes äärmiselt skeptiline. Kuigi plaat on sisse mängitud Tallinnas Taavi «Taff» Aaviku käe all, miksis-masterdas albumi Juan «Punchy» Gonzalez, kes on peamiselt tuntud maailma ühe edukama death metal bändi Morbid Angel pikaaegse helindajana. Uus singel kannab pealkirja «Suicidal Necessity». Intrepid bändi koosseisu kuuluvad: Raiko Rajalaane, Simo Atso, Villem Eplik, Siim Soodla ja Madis Kaljurand. Loo muusika kirjutas Simo Atso ja Kalli Talonpoika. Ning sõnade autoriteks on Madis Kaljurand ja Simo Atso.

 

Margit Tali avaldas uue loo

Uue loo pealkirjaks on «Mees Kosmos Naine», mis räägib armastusest, kosmosest ja tähtede seisust. Uue ja hoogsa laulu autoriteks on Allan Kasuk ja Ikevald Rannap, kes on hästi sõnadesse ja muusikasse pannud armastuse, mis viib meid välja maalt - otse kosmosesse.

 

Uku Suviste võit Eesti Laul 2020 finaalis oli mäekõrgune

Kokku helistati võidulaulu «What Love Is» poolt 33 582 korda. Uku Suviste kogus enim telefonihääli ka finaali esimeses voorus ning poolfinaalis. Uku Suviste kogus enim telefonihääli ka Eesti Laulu finaali esimeses voorus, kui tema poolt helistati 16 880 korda. Sarnaselt superfinaalile oli telefonihääletuse esimeses voorus populaarsuselt teine Jaagup Tuisk 5259 häälega. Eesti Laulu võitja Uku Suviste esindab Eestit maikuus Rotterdamis toimuval Eurovisionil, Eesti astub looga «What Love Is» võistlus tulle teises poolfinaalis 14. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles