KOLM HALBA VARIANTI ⟩ Kas ka jalgpalli EM jääb ära?

Elu24
Copy
Jalgpalli EM-i maskott Skillzy meistrikarikaga, mis võib 2020. aastal üle andmata.
Jalgpalli EM-i maskott Skillzy meistrikarikaga, mis võib 2020. aastal üle andmata. Foto: Bernd Feil/M.i.S./imago images / MIS/Scanpix

Eeloleval suvel peaks toimuma Euroopa meistrivõistlused jalgpallis. Euroopa jalgpalliliidul UEFA on Itaalia spordiväljaande Gazzetta dello Sport sõnul võimalik valida vaid halbade ja väga halbade variantide vahel.

Seni on UEFA kinnitanud, et koroonaviiruse levikut jälgitakse äärmise tähelepanelikkusega, kuid meeste jalgpalli EMi edasi ei lükata ja ära ei jäeta.

Olukord eriti keeruline seetõttu, et võistlused on plaanis korraldada 12 eri linnas üle Euroopa. See tähendaks fännide reisimist risti-põiki piki Euroopat. 

Maailma vanim spordileht Gazzetta dello Sport arutas kolme variandi vahel, mis UEFA-l praegu veel laual võiksid olla.

Esimene variant. Vutimatšid mängitakse ilma publikuta tühjade tribüünide ees. Kuigi nii õnnestuks ehk tõve levimist piirata, oleks selline lahendus UEFA-le majanduslikult tohutu löök: see tähendaks piletituludest ja muudest sissetulekutest ilma jäämist ning sadadesse miljonitesse eurodesse ulatuvat kahjusummat.  

Teine variant on lihtsalt see, et 2020. aasta Euroopa meistrivõistlused jäetakse ära ja järgmine maailmajao tšempion selguks 2024. aastal Saksamaal. Eelmine kord, kui jalgpalli suurturniir ära jäi, oli teise maailmasõja ajal. 

Kolmanda variandina lükataks mängud ühe aasta võrra edasi. Kuid see tähendaks, et Rahvusvaheline jalgpalliliit FIFA näitaks UEFA-le erilist vastutulekut, sest järgmise aasta jalgpallikalender on juba paigas ja lukus. 2021. aasta suvel peaks toimuma esimene klubide maailmameistrivõistluste turniir 24 klubi osavõtul. Toimumispaigaks on muide planeeritud Hiina. 

Jalgpalli EM peaks algama 12. juunil Roomas Itaalia ja Türgi vahelise kohtumisega. Ka meie põhjanaabrid on ärevil, sest Soome koondis pääses esimest korda pääses EM-finaalturniirile ning ootused-lootused oma meeskonnale tippturniiril kaasa elada eriti kõrgel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles