Koroonaviiruse tagajärjel suri Iraani endine minister, kes 1979 võttis ameeriklasi pantvangi

Inna-Katrin Hein
Copy
Hossein Sheikholeslam 2001. aastal
Hossein Sheikholeslam 2001. aastal Foto: LOUAI BESHARA/AFP/Scanpix

Iraani uudisteagentuur Irna teatas, et Iraani välisministeeriumi nõunik ja endine asevälisminister nakatus uude koroonaviirusse ja suri sellest tingitud haiguse tagajärjel.

68-aastane Hossein Sheikholeslam, kes oli Iraani asevälisminister ja nõunik 1981–1997, suri 5. märtsil Teherani haiglas.

Hossein Sheikholeslam 2000. aastal.
Hossein Sheikholeslam 2000. aastal. Foto: LOUAI BESHARA/AFP/Scanpix

Ta kuulus nende üliõpilaste hulka, kes 4. novembril 1979. aastal ründasid Teheranis USA saatkonda ja võtsid 52 ameeriklast pantvangi. Pantvangikriis kestis kuni 20. jaanuarini 1981. Kokku hoiti USA diplomaate ja kodanikke vangistuses 444 päeva.

Need üliõpilased olid Iraani islamirevolutsiooni toetajad ja pidasid ameeriklasi vaenlasteks.

Iraanis on uue koroonaviiruse nakkuse saanud üle 3500 inimese ja surnud on paarkümmend.

Maailma terviseorganisatsioon WHO kahtleb Iraani esitatud andmetes ja nende arvates on seal nii surnute kui nakatunute arv suurem.

Uue koroonaviiruse nakkuse on saanud kaheksa protsenti Iraani parlamendisaadikutest. Iraanis haigestunud võimukandjate seas on nii selle riigi aseterviseminister kui parlamendi asespiiker.

Iraanis on haigusepuhangu tõttu suletud koolid ja ülikoolid, tööaega on lühendatud, ära on jäetud spordi- ja kultuurisündmused, et takistada viiruse levimist.

Uus koroonaviirus SARS-CoV-2 hakkas möödunud aasta detsembris levima Hiinas Hubei provintsis Wuhanis.

Praegustel andmetel on koroonaviirusest tingitud haiguse Covid-19 tagajärjel surnud üle 3000 inimese ja viirusse nakatunuid on 100 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles