Lapselapsele saadetud videosõnum päästis vanaema elu

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: HENRY NICHOLLS/REUTERS/SCANPIX

Portugalis kukkus üks 82-aastane vanaema kraavi ega saanud sealt enam iseseisvalt välja. Memme elu päästis see, et ta oskas oma nutitelefoni kasutada.

Eelmise nädala pühapäeva õhtul kella 20.30 ajal kukkus üks 82-aastane naine Portugalis Sintra mägises piirkonnas ühes pargis jalutades ootamatult kraavi, vahendas Portugal News.

See lugu oleks võinud võtta väga kurva pöörde, kui vigastada saanud vanaemal ei oleks õnnestunud oma telefoni kätte saada. See võttis vanaemal aega neli tundi. Seejärel salvestas nutikas memm videosõnumi, mille ta oma lapselapsele saatis. 

Õnneks oli lapselaps juhuslikult veel südaöö paiku üleval ning pere reageeris sellele kiirest näidates sõnumit kohalikele päästjatele, kes suutsid vanaema asukoha tuvastada ja memme leida. 

Tegelikult ei olnud ka teised pereliikmed selle aja tegevusetuna istunud. Kõik otsisid kadunud vanaema, kuid lõpuks tõdeti, et just tänu naise nutikusele suutis ta end ise päästa.

Päästeameti pressiesindaja sõnul olid eaka naise vigastused tõsised ning ta ei oleks ööd väljas üle elanud. 

Naine viidi Lissaboni Santa Maria haiglasse ravile.

Loo moraal, mida ka päästjad rõhutasid, on aga see, et kõik noored peaksid võtma südameasjaks, et oma vanematele sugulastele tänapäevaste nutiseadmete kasutusvõimalused selgeks õpetada, vahendas MC Jornal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles