Margret Järv: loomulikult on Lasnamäe venelastel elus mõte!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilusalongi Paradiisi Inglid suvehooaja avamispidu 8. juunil. Üks meikaritest oli ka Margret Järv
Ilusalongi Paradiisi Inglid suvehooaja avamispidu 8. juunil. Üks meikaritest oli ka Margret Järv Foto: Viktor Burkivski

Seltskonnatibi Margret Järv selgitas blogi Cattiva's Closet vahendusel, et ei tahtnud solvata venelasi kui rahvust ning süüdistas meediat asjade üle paisutamises.

Neiu avaldas eilses saates «Õhtusöök viiele», et Lasnamäel elavad venelased on Eesti ühiskonnale mõttetud.

«Paiskasin ilma pikemalt mõtlemata välja oma arvamuse ja võtsin selle kokku liiga teravalt. Ma ei tahtnud solvata venelasi kui rahvust. Igas rahvuses leidub pärle ja halbu persoone, keda ei sallita. Minu poolt oleks ääretult ebaviisakas ja madalalaubaline mitte sallida venelasi pelgalt selle pärast, et nad on venelased,» rääkis Margret.

Margreti hinnangul on elementaarne, et teatud riiki sündides õpib inimene ära riigikeele: «Ma ei tea, kas see on mingi vene perekondades põlvest põlve edasi kanduv mentaliteet, et põhimõtteliselt ei õpi, või on kolba all puudujääk, et isegi aastakümnete jooksul ei suudeta õppida eesti keelt igapäevaelus kasutamiseks.»

Ta lisas: «Loomulikult ei ole inimesed mõttetud. Meil kõigil on siin elus mõte - mõnel suurem, mõnel väiksem. Tõepoolest, nendest Lasnamäe tibladest rääkides... Loomulikult on neil mõte. Kes muidu pakuks meile Maxima poodides venekeelset teenindust? Kes muidu tuleks kuskil poejärjekorras kallale pelgalt selle pärast, et sa ei pane talle «palun oodake teist vahetust» sildikest või mis iganes seal on? Kes muidu levitaks igasuguseid huvitavaid haigusi? Ma ei tulnud täna siia halvustama, aga võib-olla nende mõte on looduse loomulik valik, et teha sellised teatud sõelumisi. Et tugevamad, targemad, kavalamad jäävad ellu siinkohal. Ma loodan, et te ei pane mulle pahaks mu avameelsust.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles