Tampere uus spordihall saab tõeliselt «isase» nime

Elu24
Copy
Isalõvi. Pilt illustratiivne.
Isalõvi. Pilt illustratiivne. Foto: Nick Garbutt/1/Scanpix

Soome linnas Tamperes peetakse 2022. aastal jäähoki maailmameistrivõistluste mänge. MMi peaareeniks saab spordihall nimega UROS LIVE. Soome «urose» eesti keelne vaste on «isane».  Soome meedia kubiseb aruteludest nime kõlblikkuse üle.

UROS on 2011. aastal loodud tehnoloogiaettevõte, mille peakontor asub Oulus. Neljapäeval avalikustati, et UROSe, kui meelelahutuskeskuse peasponsori nimi jääb areenile lepingujärgselt vähemalt kümneks aastaks. Firma nimi UROS on lühend inglise keelest - Universal Roaming Solutions. 

Multifunktionaalne kompleks valmib järgmisel aastal. Lisaks spordivõistlustele hakkavad seal toimuma maailmaklassi kontserdid, konverentsid, messid ja muud sõuprogrammid, teatas Iltasanomat.

Arhitektide nägemus Tampere uuest spordiareenist
Arhitektide nägemus Tampere uuest spordiareenist Foto: TomorrowAB

Kompleksi kuuluvad veel ka hotell ja kasiino. Ettevõte Uros kirjeldab loodavat «digitaalse ökosüsteemi» teenustepaketti kui ainulaadset.

Soome väljaande Iltasanomat ajakirjanik Katri Utula küsis oma neljapäevases artiklis irooniliselt :«Kas me ei peaks Tampere kesklinna ehitama ka teist keskust :«Naaras (eesti k - emane) Live»».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles