GALERII ⟩ Spioonipõneviku «O2» viimane võttepäev küttis Gloria tantsupõranda kuumaks

Liina Suvi Ristoja
, Apollo Kinoportaali toimetaja
Copy

5. märtsil tõmmati Tallinnas Gloria restoranis uhke peostseeniga joon alla sel sügisel esilinastuva Eesti uue spioonifilmi «O2» võtteperioodile. 

«Pange end valmis ajarännakuks, mis viib 1930ndatesse, kus saate kehastada sõdureid, diplomaate, NKVD ja GRU agente ning nende kaaslasi. Rollid on küll tasustamata, kuid ainulaadne kogemus on garanteeritud,» kutsus filmitiim viimase võttepäeva lustist osa saama kõiki Eesti inimesi, kel huvi filmitegemise kulisside taha piiluda ning juba sügisel ehk ka ekraanilt läbi vilksatada.

Eesti, Soome, Läti ja Leedu koostöös valmiv «O2» on ajastutruu spioonipõnevik, mille süžee käivitub 1939. aasta augusti lõpupäevil. Kohe-kohe on puhkemas Teine maailmasõda ja just nendel kriitilistel hetkedel langeb Eesti nõukogudevastase luure juht salamõrva ohvriks. Peagi selgub, et meie luure ridades tegutseb äraandja. Reeturi tabamine tehakse ülesandeks luureohvitser Feliks Kangurile (Priit Võigemast) ja algab pingeline kassi-hiire mäng. Samal ajal jõuab luureteenistusteni info, et Stalin ja Hitler on sõlminud tervet Euroopat ja ühtlasi ka Eestit puudutava salakokkuleppe. Olukorda ei muuda lihtsamaks ka Feliksit painav saladus, mille keskmes on kahe aasta tagune kirglik armusuhe poolatar Maria Dubrawskaga (Läti näitlejatar Agnese Cīrule).

Lisaks peaosalisele Priit Võigemastile ja Agnese Cīrulele löövad filmis kaasa Kaspars Znotiņš Lätist, tuntud Eesti näitlejad Elmo Nüganen, Rein Oja, Doris Tislar, Johan Kristjan Aimla, Pääru Oja, Tambet Tuisk, Indrek Ojari, Alo Kõrve ja Mirtel Pohla, Sampo Sarkola Soomest ning paljud teised Eesti, Läti, Leedu ja Soome näitlejad.

Filmi režissöör on Margus Paju («Supilinna salaselts»), stsenaariumi autorid Tiit Aleksejev, Eriikka Etholén-Paju ja Tom Abrams.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles