Rootsi printsessi Estelle kool suleti koroonaviirusse nakatunud õpilase tõttu

Inna-Katrin Hein
Copy
Rootsi printsess Estelle
Rootsi printsess Estelle Foto: Karin Törnblom/TT /Scanpix

Rootsi meedia teatel suleti koroonaviiruse tõttu Stockholmis Östermalmil asuv Campus Manila erakool, kus õpib printsess Estelle.

Kooli ajutise sulgemise põhjuseks oli ühe õpilase nakatumine uude koroonaviirusse SARS-CoV-2.

Kooli juhid saatsid õpilaste vanematele teavituskirja, et alates 5. märtsist on kool mõneks ajaks suletud.

«Üritame koroonaviiruse levimist takistada ja uurime, kas veel õpilasi võib olla nakatunud. Teeme kõik, et nii õpilaste kui ka töötajate turvalisus oleks tagatud,» teatas kooli juht Carina Hagström-Bergh.

Väljaande Expressen teatel ei ole uue koroonaviiruse nakkuse saanud õpilane printsess Estelle, vaid üks teine õpilane, kelle vanemad käivad sageli välismaal.

Osa õpilaste vanemaid häirib see, et kool ei teavitanud koroonaviiruse ohust varem.

Kooli vanemate klasside õpilased käisid hiljuti suusapuhkusel Põhja-Itaalias, kus on väga palju koroonaviirusse nakatunuid. Seega on nende pered kui ka koolikaaslased ohus.

Üks anonüümseks jäänud vanem ütles, et ei lubanud oma last Põhja-Itaaliasse ja jättis lapse juba möödunud aasta lõpul koduõppele. «Minu kõhutunne ei valetanud ja see aitas mul oma last kaitsta,» teatas vanem.

Stockholmis asuvas kallis erakoolis õpib lisaks Rootsi kuningliku pere võsukesle ärimeeste, kultuuritegelaste ja poliitikute lapsi.Manillaskolan january 2011

Kaheksa-aastane printsess Estelle on kroonprintsess Victoria ja prints Danieli vanem laps. Peres on veel nelja-aastane prints Oscar.

Rootsi kroonprintsess Victoria hoiab süles prints Oscarit, seisavad prints Daniel ja printsess Estelle.
Rootsi kroonprintsess Victoria hoiab süles prints Oscarit, seisavad prints Daniel ja printsess Estelle. Foto: Jonas Ekströmer/TT / TT NEWS AGENCY/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles