James Bondi film lükati koroonaviiruse tõttu pool aastat edasi

Spekter
Copy
Uue Bondi-filmi plakat Bangkokis
Uue Bondi-filmi plakat Bangkokis Foto: MLADEN ANTONOV/AFP/Scanpix

Uue Bondi-filmi «Surm peab ootama» (No Time To Die) esilinastus lükati koroonaviiruse tõttu aprillist novembrisse.

Koroonaviiruse tõttu jäeti juba mõne aja eest ära Bondi-filmi promotuurid Hiinas, Lõuna-Koreas ja Jaapanis. 31. märtsil Londonis Royal Albert Hallis toimuma pidanud maailmaesilinastus leiab nüüd aset sealsamas aga hoopiski 12. novembril, vahendab BBC.

Juba paar päeva on liikunud kuuldused, et filmi edasilükkamine võib kõne alla tulla, ent levis ka mõte, et filmi võiks just varem kinoekraaidele jõuda. Esines ka avalikku survet filmi ärajätmiseks: populaarsed fännilehed James Bond Dossier, M16 Confidential ja James Bond Dossier esitasid filmi produtsentidele ühispöördumise, milles soovitasid COVID-19 leviku hirmu film edasi lükata, isegi kui see tootjaile rahaliselt palju maksma läheb. «See on lõpuks kõigest üks film,» seisis kirjas.

Teisalt tähendaks filmi praegu välja toomine arvatavasti ka väiksemat kassatulu, eriti just Aasias, mille filmi- ja kinotööstus hetkel väga täbaras seisus: Variety andmetel oli aasta kahe esimese kuu kogukassatulu mullu üle 2,1 miljardi dollari, otänavu aga vaid 238 miljonit dollarit. Koroonaviiruse tõttu suleti paljud kinod just enne hiinlaste uut aastat, mil rahvas pikalt puhkab ja võrreldes ülejäänud aastaga aktiivsemalt kinos käib.

Pole välistatud, et tegu on alles esimese suure filmiga, mis epideemia tõttu edasi lükatakse. Iseäranis võib küsimärgi all olla Hiina-teemalise Disney filmi «Mulan» esilinastumise aeg.

Järjekorras 25. James Bondi film peaosas Daniel Craigiga jääb näitlejale viimaseks rolliks agent 007na. Filmis astuvad üles veel Rami Malek, Lea Seydoux jt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles