PILDID JA VIDEO ⟩ Küborgi meenutav prantslane kihutab rulluiskudel ligi 100 kilomeetrit tunnis

Inna-Katrin Hein
Copy
Prantslasest ekstreemrulluisutaja Jean-Yves Blondeau sõitmas Hiinas Tianmeni mäeteel
Prantslasest ekstreemrulluisutaja Jean-Yves Blondeau sõitmas Hiinas Tianmeni mäeteel Foto: China Daily/Reuters/Scanpix

Prantslane, kes kannab küborgi meenutavat kaitsevarustust, on nagu rulluiskudel märulikangelane.

49-aastasel Jean-Yves Blondeau’l on seljas süsinikfiibrist kaitseülikond ning kehal, jalgadel ja kätel rattad, millega ta saavutab ligi 100-kilomeetrise tunnikiiruse, teatab cnn.com.

Tööstusdisaini õppinud Blondeau hakkas juba ülikooli ajal tundma huvi ekstreemse rulluisutamise vastu ja leidis, et rulluisud ei pea ainult jalas olema, vaid rattaid saab kinnitada ka mujale kehale, kaasa arvatud seljale, rinnale ja kõhule. Tema kostüümil on kokku 32 ratast. 

Prantslasest ekstreemrulluisutaja Jean-Yves Blondeau.
Prantslasest ekstreemrulluisutaja Jean-Yves Blondeau. Foto: /AP/Scanpix

Blondeau on tegelenud ekstreemrulluisutamisega 27 aastat, olles selles nüüdseks väga vilunud.

Ida-Prantsusmaalt Aix-les-Bain’ist pärit mees alustas rulluisutamisega 1993. aastal, kuid kuulsaks sai 1997, kui kihutas futuristlikus kostüümis mööda Trocadéro tänavaid. Temast tehti video, mis jõudis meediasse. Meedia ristis ta Rollermaniks ja see hüüdnimi on tal seni.

«Ma ei ole pärit jõukast perest, kuid mind on terve elu saatnud leiutamiskirg. Minu vend ehitas ise rulasid, kasutades selleks vanade rulluiskude rattaid ja vineerist lauda. Sain oma esimese rula juba nelja-aastasena ja see viis mind kiire hobi juurde,» sõnas prantslane mõni aeg tagasi antud intervjuus.

Ekstreemsportlase sõnul suhtuti ja suhtutakse Prantsusmaal temasse veel leigelt, kuid suur staar on ta Lõuna-Koreas ja Hiinas.

Jean-Yves Blondeau sõitmas Hiinas Hunani provintsis Tianmeni mägiteel.
Jean-Yves Blondeau sõitmas Hiinas Hunani provintsis Tianmeni mägiteel. Foto: /AP/Scanpix

«Seal ei saa ma inkognito liikuda, sest inimesed tunnevad mu ära ja paluvad autogrammi. Nii lõunakorealased kui ka hiinlased fännavad mind sotsiaalmeedias,» teatas rulluisutaja.

Blondeau teatel valmistab ta oma kaitseülikonnad ise ja need ei ole odavad, sest peavad keha kaitsma ekstreemsetes tingimustes. Ta teeb ka teistele neid ülikondi, võttes arvesse igaühe kehaehitust.

Prantslasel oli ka Holywoodi-moment, sest näitleja Jim Carrey kandis 2008. aasta filmis «Yes Man» tema valmistatud rulluisutamise kaitseülikondi.

Blondeau teatel kohtus ta Carreyga isiklikult, staar näitas talle stuudiot ning ta sai võimaluse rääkida ka filmi režissööri Peyton Reedi ja naispeategelase Zooey Deschaneliga.

Hiina näitleja ja võitluskunstnik Jacki Chan palus Blondeau’l talle õpetada rulluiskudel kiiresti sõitmist rolli jaoks 2012. aasta märulifilmis «Chinese Zodiac 12». «Hiinas olen ma tänu sellele filmile ja esinemistele väga kuulus,» sõnas prantslane.

Ta sõitis 2012 Hiina Tianmeni mägedes 10,77 kilomeetri pikkusel ohtlikul teel, mis on väga künklik ja takistusterohke, läbides selle vähem kui 20 minutiga.

Prantslasest ekstreemrulluisutaja Jean-Yves Blondeau.
Prantslasest ekstreemrulluisutaja Jean-Yves Blondeau. Foto: China Daily/Reuters/Scanpix

Blondeau’l on Youtube’is 9,5 miljonit jälgijat ja ta tahab enne 50-aastaseks saamist anda välja Rollermani koomiksi ja videomängu.

Ta loodab, et Prantsusmaal hakatakse ekstreemrulluisutamise vastu rohkem huvi tundma.

Jean-Yves Blondeau Youtube'is. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles