TÄHELEND Millise Hollywoodi režissööri filmis meeldiks mängida välismaal kuulsust koguvale Pääru Ojale?

Spekter
Copy
Pääru Oja Berliini filmifestivalil
Pääru Oja Berliini filmifestivalil Foto: SCANPIX

Berliini filmifestivali mainekas Shooting Stars programmis osalenud Pääru Oja on maailma jaoks valmis. «Talendinäitusele» valitakse igal aastal käputäis uusi nägusid ning seltskond saab ohtralt tähelepanu ning hoogu oma unistusele suurest tähelennust. Nii on täitsa paslik, et Eesti esindajalgi tuleb hetkel suurelt mõelda. Postimees uuris, millise filmilavastajaga töötamine oleks Pääru Ojale meeltmööda.

«Mulle on kaua aega väga meeldinud Paul Thomas Andersoni filmid, temaga võiks küll filmi teha,» ütles Oja Postimehele antud intervjuus.

Loe tervet artiklit Postimehest.

European Shooting Stars 2020 Berliini filmifestivalil 24. veebruaril (vasakult): Ella Rumpf (Šveits), Bilal Wahib (Holland), Victoria Carmen Sonne (Taani), Levan Gelbakhiani (Gruusia), Pääru Oja (meie oma), Joana Ribeiro (Portugal), Jonas Dassler (Saksamaa), Zita Hanrot (Prantsusmaa), Bartosz Bielenia (Poola) ja Martina Apostolova (Bulgaaria)
European Shooting Stars 2020 Berliini filmifestivalil 24. veebruaril (vasakult): Ella Rumpf (Šveits), Bilal Wahib (Holland), Victoria Carmen Sonne (Taani), Levan Gelbakhiani (Gruusia), Pääru Oja (meie oma), Joana Ribeiro (Portugal), Jonas Dassler (Saksamaa), Zita Hanrot (Prantsusmaa), Bartosz Bielenia (Poola) ja Martina Apostolova (Bulgaaria) Foto: JOHN MACDOUGALL/AFP/Scanpix

Paul Thomas Anderson on 49-aastane ameerika filmilavastaja ning kuulub, nagu eakaaslane Quentin Tarantinogi, n-ö videolaenutuse põlvkonna režissööride hulka, kes on sisuliselt filmifännid ja kujundasid oma stiili ohjeldamatu filmihuvi najal, mis on nende intensiivsest ja rikkalikust loomingust ka läbi kumab. 

Paul Thomas Anderson ning näitleja Daniel-Day Lewis filmi «Veri hakkab voolama» võttel
Paul Thomas Anderson ning näitleja Daniel-Day Lewis filmi «Veri hakkab voolama» võttel Foto: Scanpix

Oma esimese filmi tegi Anderson juba 8-aastaselt ning tema kuulsaimad linateosed on «Boogie Nights» (1997), «Magnoolia» (1999), aga ka «Veri hakkab voolama» (2007) näiteks «Meister» (2012), milles astusid üles värske Oscari-võitja Joaquin Phoenix ning varalahkunud Philip Seymour Hoffman. Tema filme iseloomustavad laiad kaameranurgad ning tegelastega kaasa liikuv kaamera, sürreaalsevõitu must huumor ning paljude inimlike puudustega ja ennast hävitavad tegelased, kes ei sobitu oma keskkonda. Sageli on tema olemuselt väga humanistlike filmides teemaks perekonnasuhted (režissöör on pärit 9-lapselisest perest) ja ka religioossed sümbolid.

Muuhulgas lavastab Anderson sageli ka muusikavideosid, teiste seas näiteks Haimile ja Radioheadile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles