Londonis rünnati koroonaviiruse kartuses Singapurist pärit üliõpilast

Inna-Katrin Hein
Copy
Näomaskidega inimesed Londonis
Näomaskidega inimesed Londonis Foto: Alex Lentati / ZUMAPRESS.com/Scanpix

Grupp mehi ründas Suurbritannia pealinnas Londonis Singapurist pärit üliõpilast, kellele nad ütlesid, et nad ei taha oma riiki koroonaviirusse nakatunuid.

23-aastase Jonathan Moki sõnul oli ta 2. märtsil kella 21.15 ajal kohaliku aja järgi kõndimas Oxford Streetil, kui talle karjuti «koroonaviirus», teatab bbc.com.

Järsku oli ta ümber neli meest, kes teda ründasid ja talle kehavigastusi tekitasid.

Mok pöördus pärast rünnakut politseisse ja tegi avalduse. Londoni politsei uurib juhtumit kui rassilist rünnakut. Seni ei ole kedagi kinni peetud.

University College Londoni üliõpilane Mok jagas temaga juhtunut Facebookis, kuhu postitas ka fotod, milline nägi ta nägu pärast peksmist välja.

Ta kirjeldas rünnakut: «Olin tänaval, kui järsku olid mingid mehed ja mulle anti hoope vastu nägu. See rünnak tuli täiesti ootamatult».

Moki sõnul hakkas ta näost verd voolama, ta parema silma alla tekkis verevalum ning ta silm oli peaaegu kinni paistetanud.

Singapurlase sõnul ei ole tal Hiina ega koroonaviirusega seost ning ta on täiesti terve.

«Koroonaviirus on inimeste katuse sõitma pannud. Rünnatakse neid, kes on millegi poolest erinevad. Inimesed elavad nii oma koroonaviiruse hirmu välja,» lisas üliõpilane.

Moki sõnul on õnneks Londonis rohkem neid inimesi, kes on sõbralikud.

Ka teistest riikidest, kus on uude koroonaviirusesse nakatunuid, on tulnud teateid teistsuguse välimusega inimeste ründamisest.

Uue koroonaviiruse SARS-CoV-2 epideemia algas möödunud aasta detsembris Hiinas Hubei provintsis Wuhanis. 

Nüüdseks on viirusest tingitud haiguse Covid-19 tagajärjel kogu maailmas surnud üle 3000 inimese ja nakatunuid on ligi 90 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles