PILDID ⟩ Moskva politsei konfiskeeris töötava Batmobile’i (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Moskva politsei konfiskeeris Batmobile'i, mis meenutab Batmani masinat 2016. aasta filmist «Batman v Superman: Dawn of Justice»
Moskva politsei konfiskeeris Batmobile'i, mis meenutab Batmani masinat 2016. aasta filmist «Batman v Superman: Dawn of Justice» Foto: INTERIOR MINISTRY OF RUSSIA/via REUTERS/Scanpix

Venemaa pealinna Mosva politsei konfsikeeris kuuemeetrise täiesti töökorras Batmobile’i.

Sõiduk ei kuulu koomiksi- ja filmikangelasele Batmanile, vaid 32-aastasele moskvalasele, kes sai sellise masina omamise ja sõitmise eest trahvi, teatab afp.com.

Kui koomiksi- ja filmilinnas Gotham Citys on Batman koos oma Batmobile’iga politsei poolel, siis Moskvas oli vastupidi, sest auto omanik ei olnud sõidukit ametlikult registreerinud.

Moskva politsei konfiskeeris Batmobile'i, mis meenutab Batmani masinat 2016. aasta filmist «Batman v Superman: Dawn of Justice».
Moskva politsei konfiskeeris Batmobile'i, mis meenutab Batmani masinat 2016. aasta filmist «Batman v Superman: Dawn of Justice». Foto: INTERIOR MINISTRY OF RUSSIA/via REUTERS/Scanpix

Politsei pidi tänaval palju ruumi võtnud masina äraviimiseks kasutama erivahendeid.

Vene meedia teatel ehitati masin USAs ja toodi Venemaale, kus see ehitati natuke ümber ning pandi möödunud aasta oktoobris oksjonile alghinnaga 55 miljonit rubla (762 000 eurot). Ei ole teada, kui kallilt see masin lõpuks müüdi.

Moskva politsei konfiskeeris Batmobile'i, mis meenutab Batmani masinat 2016. aasta filmist «Batman v Superman: Dawn of Justice».
Moskva politsei konfiskeeris Batmobile'i, mis meenutab Batmani masinat 2016. aasta filmist «Batman v Superman: Dawn of Justice». Foto: INTERIOR MINISTRY OF RUSSIA/via REUTERS/Scanpix

Moskva politsei konfiskeeritud Batmobile on väga sarnane 2016. aasta filmis «Batman v Superman: Dawn of Justice» nähtud masinaga, millega sõitis Batmani kehastanud Ben Affleck.

Kaaderfilmist «Batman v Superman: Dawn of Justice». Pildil Ben Affleck (vasakul) ja Henry Cavill.
Kaaderfilmist «Batman v Superman: Dawn of Justice». Pildil Ben Affleck (vasakul) ja Henry Cavill. Foto: Warner Bros. Pictures/AP/Scanpix

Filmimasinal oli relv ning vajadusel sai auto sõita üle tõkete või nende alt. Batmani filmi tegijad rääkisid 2016. aasta intervjuus, et selle masinaga saab sõita kuni 330 kilomeetrit tunnis.

Batmani auto oli esmakordselt mais 1939 ilmunud koomiksis «Detective Comics nr. 27» ja siis nägi see välja nagu tavaline punast värvi auto. Aastakümnete jooksul sõiduki kuju ja värv muutusid ning praeguseks näeb see välja nagu tulevikumasin.

Batmobile muutus koomiksis, filmides ja videomängudes vastavalt sellele, mida peategelane Batman vajas.

Batman oli algselt koomiksikangelane, kelle lõid kunstnik Bob Kane ja kirjanik Bill Finger.

Michael Keaton 1989. aasta filmis Batmanina
Michael Keaton 1989. aasta filmis Batmanina Foto: Rights Managed/WARNER BROS / Ronald Grant Archi/Scanpix

Batmani nimi oli alguses Bat-Man, teda hüütakse ka Cape Crusader, Dark Knight ja World Greatest Detective.

Batmani kostüümi taga on Bruce Wayne, jõukas ameeriklasest playboy, filantroop ja firma Wayne Enterprises omanik.

Koomiksite kohaselt sai Batman alguse Bruce’i lapsepõlves, kui ta oli tunnistajaks oma vanemate Thomas ja Martha Wayne'i mõrvale. Ta andis endale lubaduse, et maksab kurjategijatele kätte, olles ajendatud õiglusejanust.

Bruce Wayne treenis end nii füüsiliselt kui ka vaimselt, et tulla ohtudega toime. Oma missioonidel kannab ta Batmani kostüümi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles