Poksilegend Mike Tyson puhkes nutma: igatsen ja kardan ennast

Elu24
Copy
Mike Tyson.
Mike Tyson. Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Poksikuulsus Mike Tyson riputas kindad varna aastal 2005. Karjäärilõpetamine oli mehele suur löök ja on seda siiamaani. Tysonil on siiani endale raske tunnistada, et ta enam kunagi poksiringi ei lähe.

Raudrusikas rääkis möödunud nädalal Hotboxi podcastis teisele poksilegendile Sugar Ray Leonardile oma probleemidest, mis tabasid teda pärast poksija karjääri lõpetamist.  

«Olin omadega läbi. Täiesti tühi. Sündisin ju selleks, et poksida. Ja siis need päevad on möödas. Alles ei ole enam mitte kui midagi,» rääkis Tyson võideldes pisaratega.  

«Nutsin palju, sest ei saanud enam iialgi olla see, kes kunagi olin. Igatsen seda meest!» 

Tysoni tunded olid siiski vastukäivad, sest see isik, see metsik loom, kes ta oli poksiringis, põhjustas ka palju probleeme. 

«Samas ma ei soovi, et see sama tüüp mu seest jälle välja pääseks või esile tõuseks, sest siis on põrgu lahti. Naljast on siis asi kaugel. Võib tunduda, et olen kõva sell, kuid vihkan seda kutti. Kardan teda,» ütles Tyson enda kohta.  

Tyson on peksnud inimesi väljaspool ringi, istunud vägistamise eest vangis, läbi teinud eraisiku pankroti ja olnud kokaiinisõltuvuses. 

Pärast karjääri lõppu vaevasid teda vaimse tervise probleemid. Alles jaanuaris rääkis ta sellest, et eluisiu on kadunud. 

Vaata Hotboxi podcasti siit:

«Raudne Mike» pidas profikarjääri jooksul 58 matši, millest võitis 50. Ta oli maailma kõigi aegade noorim poksi raskekaalu tšempion, 1986. aastal võitis ta tiitli kõigest 20-aastaselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles