Võsapets: piimapakid valetavad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Võsa
Peeter Võsa Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Kanal2 "Võsareporteri" saates katsetas Võsapets ehk Peeter Võsa, kui palju piima või keefiri erinevaid pakendid tegelikult sisaldavad. Katsetes sai tõestust kahtlus, et piimatootjad panevad veidi vähem piima pakki, kui on pakendil lubanud.

Elektrita pealinna kesklinnas

Tallinnas Wismari tänav 31 majas pole elektrit. Majaelanik kurtis, et naabril pole juba pool aastat elektrit ning ta peab seda laenama juhtmega tema käest. Pealinna kesklinna majas on küll arvestid, kuid neisse elektrit ei tule. Maja kuulub Tallinna Kesklinna valitsusele, kes on lubanud küll elektrit, kuid pole seda lubadust täitnud.

Linnaametniku sõnul linn elektriga ei tegele ja selle peaks majja panema Eesti Energia. Ametniku telefonikõne Võsapetsi juuresolekul tõi siiski lahenduse ja jõuluks lubati majja elekter tagasi panna.

 

Kodumaine armukolmnurk

Leevi ja Jaanus kohtusid Rate’s ja kolisid kokku kuni läksid tülli. Jaanuse sõnul on ta nii hea, et mahajäetud tüdruk ei saa temata hakkama. Danela sõnul peika vana pruut helistab öösiti, naerab ja itsitab ning kirjutab netis roppusi.

Leevi aga rääkis teistsugust juttu ei soovitanud seda meest ka oma vaenlastele, kuigi ta oli temaga elanud koos kuus kuud, sest mees on psüühiliselt haige. Leevi sõnul lubas Jaanus temaga abielluda. Petsi loost ei saanudki aru,  miks taolisest suhete sasipuntrast räägiti, sest asi jäi segaseks.

Noorte videolõiku vaata siit

Jalgratta leiutaja

Tanel Linnas leiutab erinevaid asju – näiteks jalgratta, mis keerab vastupidises suunas. Samuti ta mõtles välja süsteemi, kuidas rakendada gravitatsiooni teleri ekraanil, et mängida näiteks labürindi mängu.

Piimapakis on vähem piima

Võsapets tegi katse, et mõõta, kas piimapakis on ikka lubatud kogus piima või keefiri. Katsed näitasid, et kõigis katsetatud joogipakkides oli lubatust vähem vedelikku.

Tere liitrises purepakis oli veidi alla liitri piima – 960 ml. Alma purepakis 980 ml, Alma kilepakis 990 ml. Mumuu keefiri kilepakis 950 ml ja Farmi kilekannus 945 ml.

Võsa katset vaata siit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles