Varas pääses vanglast, kuna ta sugu ei saanud kindlaks määrata

Inna-Katrin Hein
Copy
Isik näitamas naist, meest ja transsoolist tähistavat märki
Isik näitamas naist, meest ja transsoolist tähistavat märki Foto: shutterstock.com

Suurbritannia Lõuna-Inglismaa Brightoni kohus määras poevargale kuue kuu pikkuse vangistuse, kuid kuna ta sugu ei saanud kindlaks määrata, siis pääses ta vangistusest.

40-aastane Leila Le Fey üritas möödunud aasta 6. novembril Brightoni alkoholipoest veini varastada ja ründas poe juhti Enoch Adetayot sõrgvasaraga, teatab metro.co.uk.

Le Fey võttis kohtus varguskatse ja poe juhi ründamise omaks ning kohtunik Stephen Mooney määras kohtu alla antule poole aasta pikkuse vanglakaristuse. Kohtuniku sõnul oli tegemist julma kuriteoga, kuna Fey kasutas vägivalda ja relvana sõrgvasarat.

Le Fey viidi kohtusaalist kandma karistust Brightonis asuvasse Lewesi meestevanglasse. Kuid tunni pärast toodi Le Fey kohtunik Mooney käsul kohtusse tagasi.

Kohtunik oli vahepeal saanud teada, et Le Fey sündis mehena, hiljem sai temast naine, kuid tal puudusid dokumendid, et ta on muutnud sugu.

Le Fey advokaadi Rebecca Uptoni teatel oleks ta kliendil tekkinud meestevanglas probleeme ja teda oleks tulnud hoida seal kogu aeg üksikkongis.

Kohtunik soovitas teha Le Feyle soo määramise kontroll, kuid advokaadi sõnul on selline kontroll alandav ja inimõigusi eirav.

Kohtunik Mooney tunnistas, et tänapäeva ühiskond on kirju ja on palju erineva soolise ja seksuaalse identiteediga või identiteedita inimesi. «Elame ühiskonnas, kus mitmekesisus on heaks kiidetud. Kõiki julgustatakse olema sellised, nagu nad on,» teatas kohtunik.

Ta lisas, et sellisele inimesele nagu Le Fey, on raske määrata karistust, kuna ta ei liigitu meeste ega naiste hulka. Kohtunik muutis Le Fey kuue kuu pikkuse reaalse vanglakaristuse tingimisi karistuseks. Veel peab Le Fey käima 30 korda terapeudi juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles