Supernova plaanib Eesti muusikaturul kanda kinnitada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supernova esineb laupäeval ööklubis Str&.
Supernova esineb laupäeval ööklubis Str&. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Laupäeval esineb Pärnus ööklubis Strand hiljuti uue plaadi välja andnud rokkansambel Supernova, kes Eesti muusikamaastikult niipea lahkuda ei kavatse.

Olgugi et paljud Eesti ansamblid pürivad oma muusikaga välismaale, ei kavatse rokkansambel Supernova vähemalt niipea kodumaad hüljata. Ansambli esilaulja ja kitarristi Rainer Michelsoni sõnade järgi laulab kolm aastat tegutsenud bänd eelkõige eesti keeles, sest teeb muusikat siinsele turule. "Kuigi laulame veidi inglise keeleski, on meie muusika praegu ainult Eesti jaoks. Üritame kõigepealt siin kanda kinnitada, niipea me Eestist lahkuda ei kavatse," rääkis ta.

Inspiratsioon tuleb ülevalt

Michelson selgitas, et kuigi Supernova teeb stiililt igasugust muusikat, on bändi põhisuund rokkmuusika. Lood kirjutab esilaulja enamasti ise, kuid inspiratsioon tuleb ülevalt.

"Lood väljendavad minu hetkemeeleolu," lausus Michelson. "Teeme kõigepealt valmis loo muusika ja alles siis hakkame sõnu välja mõtlema."

Detsembris ilmus poelettidele Supernova teine album "Klassipilt", mille põhirõhk on rokkmuusikal. "Eelmise plaadiga võrreldes on uus album isegi veel rokilikum," arvas Michelson.

Ansamblit hindab Michelson viiepallisüsteemis tugeva nelja miinusega, sest bändil on küllalt ruumi edasi liikuda. "Arenguruumi on alati, me üritame ikka viie punkti peale jõuda," lausus laulja.

Michelson lisas, et kuigi bändiliikmed ansambli kõrvalt muusikat ei õpi, arendab neid esinemiskogemus. "Üritame alati teha uusi asju ja mitte toppama jääda," lausus Michelson. "Kui teha muusikat, ongi see kogemus, mis meid arendab."

Strandis läheb andmiseks

Ööklubis Strand on noormeestel plaan esitada laval samasugune kava nagu Eesti ööklubides ikka, ometi on Michelsoni arvates nende kava erisugune. "Saab kuulda meie uusi ja vanu lugusid ning esitame Ameerika ja Inglismaa artistide laule," teavitas laulja.

Michelson lisas, et Strandi tulnud inimesi ootab üllatus, sest igal kontserdil toimub midagi erisugust. "Et mängime otse, mitte ei liiguta suud, võib vahel keegi meist väga hoogu minna ja siis läheb alles andmiseks," täpsutas ta.
"Kui keegi meist ära keerab, on publikul seda hea vaadata. Üllatame vahel iseendki."

Muusika mõeldud kõigile

Supernova muusika ei ole suunatud kindlale vanusegrupile, kuigi mõni lugu läheb paremini peale noortele, mõni vanadele. Üldiselt on ansambli muusika mõeldud kõigile. "Ütleks nii, et teeme muusikat vanusele kolm kuni sada viisteist," kinnitas Michelson. "Näiteks on mõni 60. aastate lugu väga äge."

Fänne on Supernoval Michelsoni ütlust mööda palju. Tänu tänapäevasele tehnikale võetakse bändiliikmetega ühendust enamasti Interneti või mobiiltelefoni kaudu. "Loomulikult on igal kontserdil lava ees omad tuttavad toredad näod," rõõmustas esilaulja.

Ansambli Supernova koosseisu kuuluvad peale Michelsoni kitarrist Vilho Meier, klahvpillimängija Priit Soodla, bassimängia Mati Sütt ja trummar Karvin Lillepea.

Ööklubi Strand avab laupäeval kell 22 uksed. 22-23 on happy hour ja pilet maksab 55 krooni. Pärast kella 23 on pileti hind 110 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles