KRIMINAALSELT KUUM Pahandustelt tabatud kaunitarid postitavad Twitteri kontole oma politseifotosid

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Valik Mugshawty Twitteri kontole postitatud politseifotodest.
Valik Mugshawty Twitteri kontole postitatud politseifotodest. Foto: Kuvatõmmis Twitterist

Twitteris jälgib üle 200 000 inimese kontot, kuhu postitatakse ilusate naiste pilte, mis on kõik tehtud politseis. Ja kuigi võib tunduda, et naistele tehakse liiga, kinnitab konto loonud noormees, et eemaldab kõigi pildid, kes seda temalt paluvad. 

«Paljud inimesed saadavad mulle ise oma politseis tehtud pildid. Mulle saadetakse päevas 15–20 sõnumit,» rääkis Twitteri konto Mugshawtys looja, 24-aastane elektrik Josh Jeffery New York Postile.

Jeffery sõnul paluvad paljud naised ise oma politseifotod Mugshawtysse üles panna, sest loodavad, et teenivad seeläbi raha või saavad juurde inimesi, kes nende enda sotsiaalmeediakontosid jälgivad.

«Nad tahavad saada kajastust,» selgitas ta ja lisas, et paljud naised paluvad tal postituste juurde lisaks oma Twitteri kontole lisada ka ühisrahastusplatvormi konto, et aidata neil kautsjoni jaoks raha koguda. 

Californias elav 24-aastane Jeffery ei soovi enda loodud sotsiaalmeediakontodega kasu teenida ja tema arvates on nende veebilehtede omanikud, kus politseifoto ülespaneku eest raha küsitakse, hullumeelsed ja nõmedad. 

Jeoffrey tuleb vastu ka neile, kes ei soovi oma pilti Mugshawtyse kontole.  

«Kui keegi ütleb, et ei soovi oma pilti sinna, siis võtan selle maha ilma ühegi küsimuseta,» selgitas Jeffery. 

Lisaks tuleb Jeffreyl tegeleda nende inimestega, kellele konto ei meeldi. 

Jeffrey tunnistas, et kui ta 2016. aastal Mugshawtyse Instagrami ja Twitteri konto lõi, siis oli tal nende haldamine palju keerulisem, kui nüüd. 

«Kui ma esimest korda alustasin, siis kolasin ise andmebaasides ja tegin tööd. Kopeerisin pilte ja lisasin neid kontodele,» selgitas mees. 

Hobi käigus on ta ka palju Ameerika Ühendriikide õigussüsteemi kohta õppinud. 

«Meie õigussüsteem on nali,» ütles Jeffrey ja lisas, et näeb sageli naisi, keda süüdistatakse kuritegudes - sageli seoses marihuaanaga -, mis tema jaoks vaevalt kriminaalsed tunduvad. 

Lisaks on USA on ainulaadne just sellepärast, et politseifotodele on väga lihtne ligi pääseda. 

«Ma arvan, et USA on ainus riik, kus on selline avalik andmebaas,» arvas Jeoffrey.

Mugshawtys on mehe jaoks ka soolise võrdõiguslikkuse osas õppetuõppetund.

Paljud on nimelt uurinud, kas Jeoffrey avaks ka meeste Mugshawtys konto, kuid mehe arvates oleks see keerulisem ja kommentaatorid ei peaks teatud kuritegusid piisavalt atratiivseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles