Inglismaal mõisteti vangi julmalt üheaastase beebi elu lõpetanud isa

Elu24
Copy
Hollie Ashurst koos emaga.
Hollie Ashurst koos emaga. Foto: SWNS/ScanPix

Avalikkust raputanud tapmine jõudis viimaks otsuseni, kus tütre isa mõisteti vangi. Paljud aga kahtlevad, kas see on õiglane - mees mõisteti süüdi tapmises, mitte kavatsetud mõrvas, kirjutab Mirror.

Britt Daniel Ashurst mõisteti vangi 12 aastaks. Manchesteris toimunud kohus leidis, et mees on süüdi oma tütre surma põhjustamises. Samas otsustati, et mõrvasüüdistus tõendust ei leidnud.

14-kuusele Hollie Ashurstile raskeid vigastusi põhjustanud mees üritas väita, et laps oli ta käest kogemata maha kukkunud. Kohus leidis aga, et isa viis eelmise aasta veebruaris läbi «sarja järjekindlaid ja pikaajalisi rünnakuid».

Vigastused olid šokeerivad

Pisitüdruku ema Leanne Thmpson sellist otsust ei mõista. Naine kirjeldas detailselt meediale, millise šoki ta läbi elas.

Ema jättis lapse emapuhkuselt lahkudes isa hooleks paha aimamata. «Ta näis tõeliselt õnnelik Holliega olles,» meenutas Leanne. «Ei oleks iial arvanud, et ta lapsele nii haiget teeks.»

27-aastane naine sai saatusliku kõne juba teisel tööpäeval. Daniel oli nende lapse viinud haiglasse. Sinna tormas kohe ka tüdruku ema. «Jooksin nii kiiresti, kui suutsin,» meenutas Leanne. «Aga arstid päriselt peatasid mu, et küsida, kas olen selleks vaatepildiks valmis.»

Holliel olid sinikad peal ning kaelal. Samuti tuvastati verejooks ajus ja silmades ning murtud pahkluu. Patoloogi teatel oli see «sarja järskude kiirenduste tulemus, mille järel lapse pea millegi vastu põrkas».

1. märtsil pidi Leanne vastu võtma otsuse tütre hingamisaparaat välja lülitada. Arstid ei suutnud teda enam aidata.

Pere on kohtus pettunud

Hiljem tuli välja, et Daniel oli tarvitanud alkoholi ja isegi kokaiini, et õhtuti «lõdvestuda». Kohtuprotsessi käigus selgus lisaks, et tal on tõsine depressioon ja ärevushood. Enne Leanne emapuhkuse lõppu tunnistas ta oma psühholoogile, et kahtleb, kas saab lapsega üksi koju jäädes hakkama.

Leannele ja vanavanematele tuli lisaks tõelise üllatusena ka kohtu leebe otsus. «Vanglakaristus ei ole kindlasti piisavalt pikk,» arvab ema. «Ta on jälle vaba, kui jõuab 40. eluaastatesse. See on jube,» kurtis ta.

Leanne sõnul on Daniel kõige jõhkram mees, keda ette suudab kujutada. «Ma ei anna talle iial andeks,» on surmatud tüdruku ema tunnistanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles