Pille Pürg: see töö jääb minu viimaseks!

Raadio Elmar
Copy
Henrik Normann ja Pille Pürg
Henrik Normann ja Pille Pürg Foto: Raadio Elmar

Monoetendust ettevalmistav Pille Pürg käis koos lavastaja Henrik Normanniga külas raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!». Loe ja saad teada, miks ähvardas näitlejanna, et see jääb ta viimaseks tööks.

«Kutse juubeliks» lavastaja Henrik Normann andis mitu vihjet, mis laval toimuma hakkab: "Pillel tuleb juubel, aga tal on peolauas 10 kohta üle ja need tuleb täita prominentidega. Keda võtta, keda jätta? Kas kutsuda Erik Orgu, Brigitte Susanne Hunt, Urmas Sõõrumaa, Mart Helme, Yana Toom, Edgar Savisaar või hoopis keegi muu? Koos publikuga ta selle otsuse kahevaatuselise etenduse lõpuks ka ära teeb. Pillet ennast vaevab kõige selle juures unetus, depressioon, kohutav söögiisu, isutus ja ta pihib ära kõik oma saladused."  

Mõlemad parodeerimiskorüfeed tunnistasid, et proovide käigus on neil olnud väga lõbus ja kuigi lavastaja mängib aeg-ajalt üht-teist ette, siis Henrik Normann etenduse ajal lavale ei tule. Samuti ei ole kavas Pille Pürgi «leivanumbrid» nagu Anne Veski või Alla Pugatšova. Kõik rollid on uued ja värsked.

Pille Pürg rääkis, et möödunud suvel hakkasid tulema küsimused kolleegidelt ja esinema kutsujatelt, miks tal oma monotükki ei ole. Komistuskive on sel loomisteel olnud palju ja ta on siiralt tänulik, et Henrik Normann ulatas talle jaanuari keskel oma abikäe. Samas tunnistab näitlejanna, et ehk see takistusterada on milleski hea olnud. «Ükski lavastus ei ole mulle nii raskelt tulnud. Olen juba mõnda aega mõtelnud, et äkki see ole minu tee: lähen teatrist ära ja see töö jääb viimaseks. Kui õnnestub, siis supleme kullas, kui mitte, hakkan tõukoeri kasvatama.» Lavastaja peab selliseid kahtlusi igati normaalseks: «Üksi laval puudub igasugune vastupeegeldus mängus ja tekstides, on vaid kavala näoga lavastaja viiendas reas.» On loomulik, et uute asjade ees tunneb inimene kõhedust, aga kui publik saalis, tulevad ka reaktsioonid ja kõik muutub. «Küll me Pille pessimismi parukatesse ära peidame!» lubas Normann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles