Veidi kannatust: USA ilmaportaali järgi võib Eestis päevitusriided peagi valmis panna

Inna-Katrin Hein
Copy
Päevitaja. Pilt on illustreeriv
Päevitaja. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Kui siini oli Eestis harjumatult varakevadine ilm, siis lõpuks jõudis kohale talv koos paari miinuskraadi ja lumega. Erinevad ilmaportaalid pakuvad samas, et talv ei kesta kaua ja juba järgmisel nädalal on taas 3-4 kraadi sooja.

Seega ei tule veel bikiine välja otsida, kuid kui uskuda jänkide ilmaportaali accuweather.com, siis saab päevitusriided sel aastal tõmmata selga loodetust varem, sest juba mais peaks mõneks ajaks suvist sooja jätkuma.

Ennustus muutub veel, kuid praeguse seisuga on märtsis üsna jahe, sajab lund ja öisel ajal langeb temperatuur miinuspoolele. Siiski on ka päikeselisi päevi, mil päevane temperatuur ulatub pluss 5 kraadini.

Aprill algab ligi 10-kraadise soojaga, kuid oodata on vihma. 

Kevadine vihm. Pilt on illustreeriv
Kevadine vihm. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Ilm on muutlik, päike vaheldub vihma ja isegi lumesajuga. Temperatuurid on 6–15 soojakraadi vahel, kuid on öid, mil võib olla miinuskraade ja seda isegi aprilli lõpus.

Ennustuse kohaselt on palju päevi, mil temperatuur on ajaloo keskmisest kõrgem. Aprilli kesksel on Eestis tavaliselt 8–10 kraadi sooja, siis ennustuses lubatakse 12–14 soojakraadi.

Mai peaks naeratuse näole tooma. Paari alguspäeva ilm on sarnane aprillile, kuid siis tuleb paitav soojus.

Meteoroloogide ennustuse järgi on 5. – 20. maini keskmisest kõrgemad temperatuurid ning 11. – 15. maini võib olla üle 20 soojakraadi. Seega peaks sel ajal olema üsna suvine ilm, mis on isegi juunis haruldane.

Pärast suvist soojalainet langeb temperatuur keskmiselt 15 kraadini.

Teised ilmaportaalid Eesti kohta nii pikaajalist ennustust teinud ei ole, kuid lubavad märtsi ja aprilli kohta tavapärast ilma. Märtsis tuleb korraks talv tagasi ja aprill on keskmisest vihmasem.

Meteoroloogid rõhutavad, et nad ei ole ilmeksimatud ja pikaajalised ennustused muutuvad. Seega ei tuleks ilmaennustust võtta sõna sõnalt, vaid suhtuda sellesse kui heasse meelelahutusse, lootes samas parimat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles